Ga naar de inhoud

Camembert brûlée uit de oven

Een heerlijk borrelhapje, warme Camembert. Met honing en een krokant suikerlaagje, oftewel Camembert brûlée uit de oven. Smullen!
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Camembert brûlée uit de oven

Camembert brûlée uit de oven

Yes, het weekend staat voor de deur! Perfect om een lekker borrelhapje te delen. We gaan voor warme camembert met honing én een krokant suikerlaagje. Oftewel Camembert brûlée uit de oven. Smullen!

Camembert brûlée uit de oven

Lekkere borrelhapjes

Als ik ergens gek op ben is het wel borrelen in het weekend. En dan niet alleen een wijntje maar ik ga vooral voor de borrelhapjes. Het liefst een lekker borrelplankje. Met worstje, een lekker kaasje, toastjes en smeerseltjes.

Op die borrelplankjes ligt vaak ook een stukje kaas zoals brie of camembert. Heerlijk zo’n zacht kaasje. De kaas heeft niets nodig om lekker te zijn, maar voor de afwisseling is het wel leuk om het eens op een andere manier of met een extra ingrediënt te serveren. Zoals we hier met Camembert brûlée uit de oven doen. Scroll naar beneden voor het recept van dit lekkere warme borrelhapje.

Recepten met camembert en brie

Zoals ik hierboven al vertelde heeft de kaas geen extra’s nodig. Maar erg lekker is het wel. Vooral om de brie of camembert te combineren met een zoetje wat mij betreft. Honing, suiker, appelstroop of bijvoorbeeld een vijgenjam. Ik tip je een paar van mijn favorieten.

Brie en en camembert pak ik in dit geval even bij elkaar, omdat ik het erg op elkaar vindt lijken. En de recepten die ik met brie deel kun je ook met camembert maken wat mij betreft.

Camembert brûlée uit de oven

Camembert brûlée uit de oven 

Dit borrelhapje van camembert uit de oven is een soort kaasfondue, maar dan in het klein. En super simpel om te maken. Camembert en honing zijn vriendjes, en in dit recept komt dit goed van pas. We voegen niet alleen honing toe aan de camembert maar ook suiker.

De zachte en gesmolten camembert uit de oven past perfect bij het zoetje van de honing en het krokante laagje van de suiker.

Leg de camembert kaas in een ovenbestendig schaaltje. Bestrijk met honing en bestrooi met rietsuiker. Verwarm de camembert 10 minuten in de oven. Haal het er hierna uit en brand met een (crème brûlée) brander de bovenkant zodat een goudbruin en mooi krokant laagje ontstaat.

Zet het warme schaaltje met Camembert brûlée uit de oven op tafel, serveer er toastjes en brood bij en dan is het een kwestie van dippen maar! Smullen!

Camembert brûlée uit de oven

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • tapas schaaltje
  • Crème brûlée brander
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze camembert brûlée uit de oven 

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Snijd de bovenste korst van de Camembert. Snijd de kaas met een mesje een paar keer in.
3
Stap 3
Als de Camembert niet in een houten ring of schaaltje ligt, leg de kaas dan in een tapasschaaltje of ander klein ovenbestendig schaaltje.
4
Stap 4
Verdeel 2 eetlepels honing over de kaas en bestrooi het hierna met rietsuiker.
5
Stap 5
Verwarm de Camembert hierna 10 minuten in de oven.
6
Stap 6
Haal het schaaltje met de Camembert uit de oven. Brand met een crème brûlée brander de bovenkant goudbruin en krokant.
7
Stap 7
Serveer de Camembert brûlée met verschillende toastjes om mee te dippen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's
Spring roll salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op