Aspergepakketjes met brie en honing
Bewaren
Vandaag tip ik je, zo vlak voor het weekend, een lekker hartig hapje. Deze aspergepakketjes met brie en honing zijn een heerlijke snack. Serveer als onderdeel van een maaltijd, lunch of hapje bij de borrel.
Aspergepakketjes met brie en honing
Simpel kan soms zo lekker zijn. Want simpel dat zijn de aspergepakketjes met brie en honing zeker. Heel. gemakkelijk om te maken, binnen een paar minuten schuif je ze al de oven in.
De basis van de pakketjes. zijn plakjes ontdooid bladerdeeg. Deze leg je in een ruitvorm voor je neer op je werkblad. Deze beleggen we bovenaan in het midden met een paar groene aspergetips en een plakje brie. Hier overheen verdelen we een beetje honing en eventueel wat pijnboompitjes.
Het bladerdeeg vouwen we vervolgens als een envelopje dicht. Eerst vouwen we het onderste gedeelte naar binnen, en vervolgens de twee zijkanten daar overheen. Zo zitten de asperges en de brie mooi verpakt in het bladerdeeg en steken ze aan de bovenkant nog een beetje uit.
Bestrijk de aspergepakketjes met losgeroerd ei en bak ze hierna in de oven goudbruin en krokant. Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar en kun je ze serveren. Smullen!
Scroll naar beneden voor het de receptkaart met het uitgewerkte recept van de aspergepakketjes met brie en honing.
Bladerdeegpakketjes recepten
Ik ben gek op bladerdeeg en gebruik het dan ook zeer regelmatig in de recepten die ik hier op de website met jullie deel. Lekker in een avondmaaltijd maar ook vooral lekker als snack. Ik ben niet voor niets al jaren gek op saucijzenbroodjes. Zelfs die kleffe die ze in het vliegtuig serveren vind ik lekker 😉
Heb je na deze lekkere aspergepakketjes met brie en honing trek gekregen en kun je meer inspiratie voor bladerdeeghapjes gebruiken? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aspergepakketjes met brie en honing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel 5 groene aspergetips diagonaal op een plakje bladerdeeg. Verdeel hierover een plakje brie en verdeel hierover honing en pijnboompitjes.Stap 3
Vouw de onderkant van het bladerdeeg naar boven en vouw de zijkanten dicht, als een envelopje. Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei.Stap 4
Verwarm de aspergepakketjes 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aspergepakketjes met brie en honing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel 5 groene aspergetips diagonaal op een plakje bladerdeeg. Verdeel hierover een plakje brie en verdeel hierover honing en pijnboompitjes.Stap 3
Vouw de onderkant van het bladerdeeg naar boven en vouw de zijkanten dicht, als een envelopje. Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei.Stap 4
Verwarm de aspergepakketjes 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.