Ga naar de inhoud

Kip pesto plaattaart

Kip pesto plaattaart. Een pizza op bladerdeeg met pesto en kip. Lekker weekendmaaltje.

15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Breng de reepjes kipfilet op smaak met de kipkruiden. Verwarm een koekepan met olie op het vuur en bak de reepjes kipfilet hier rondom in aan.
3
Stap 3

Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoog komt. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met crème fraîche. Verdeel hierover de groene pesto.

4
Stap 4
Verdeel hierover de geraspt mozzarella en beleg tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitjes.
5
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.
6
Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is en kaas gesmolten is.
7
Stap 7

Roer de gebakken reepjes kip eventueel nog even door met een lepel pesto.

8
Stap 8
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt de gebakken kip over de plaattaart. Maak de plaattaart af met een handje rucola.

Kip pesto plaattaart

Een ultieme zondagsmaaltijd. Dat is wat mij betreft deze kip pesto plaattaart. Geen pizza, geen hartige taart maar iets er tussenin. Met mijn favo combinatie kip en pesto. Een super makkelijk weekendmaaltje die ook nog eens super lekker is!

Kip pesto plaattaart

Kip en pesto

Kip en groene pesto. Ik weet niet wat het is, maar het is wat mij betreft gewoon een topcombinatie. Deze combinatie doet het goed in een pasta, op een broodje, in een stamppot en ovenschotel. Dit rijtje zijn mijn favoriete recepten met kip en pesto. En deze kip pesto plaattaart kunnen we hieraan toevoegen.

Kip pesto plaattaart

Kip pesto plaattaart

Een plaattaart is mix van een pizza en hartige taart. Maar dan zonder pizzadeeg en basis van ei. De basis van de plaattaart is een bodem van bladerdeeg.

Met een rol uit het koelschap van de supermarkt heb je deze in no time voorbereid. Je rolt hem uit en vouwt de randjes om. Als je de plaattaart niet met zware ingrediënten belegt, zoals ik bij deze kip pesto plaattaart doe, dan kun je de bodem even inprikken met een vork. Dit voorkomt dat de bodem tijdens het bakken omhoog komt.

Met een bodem van bladerdeeg kun je bij een plaattaart alle kanten op wat betreft topping. In dit geval besmeer je de bodem eerst met crème fraîche, en daarna met groene pesto. Dit bestrooi je met geraspte mozzarella en beleg je met gehalveerde tomaatjes en tot slot pijnboompitjes.

De kip gaat nog niet op de plaattaart, deze bak je in de koekenpan rondom aan en gaar en voeg je toe als de plaattaart goudbruin en krokant uit de oven komt. Om de plaattaart af te maken voeg ik nog een pluk rucola toe.

En dan is het tijd om je tanden erin te zetten, deze super lekkere kip pesto plaattaart.

Kip pesto plaattaart

 

Kip pesto plaattaart

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op