Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit ;) Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella.

Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediënten de volgende keer speciaal in huis zou halen.

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Dit gerecht is een mix van kippesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?

Ben je opzoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pastasalade met kippesto en spinazie

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram penne of andere pastasoort
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon plus 750 ml heet water
  • 3 eetlepels verse groene pesto
  • 18 Cherry tomaatjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
  • Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
  • Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
  • Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.

Pastasalade met kippesto en spinazie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Sandra 30 april 2018 om 21:44

    Het kan ook met baby-spinazie.
    Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie.
    Ik ga eens maken als het het mooi weer is ?

  2. Elza 25 juni 2019 om 16:38

    Ook erg lekker met wat fijn gesneden semi gedroogde tomaatjes en kappertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept