Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

Deze eenpansgerecht viel bij mij thuis zeer in de smaak. Het is bedoeld als makkelijk campingrecept. Ik vermoed dan ook dat ik er niet aan ontkom om deze snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto deze zomer op de camping op tafel te zetten.

Het is een super simpel recept, met veel smaak en structuur. Te bereiden in 1 pan, dus weinig afwas. En met ingrediënten die je vrijwel overal kunt kopen. Win-win dus! Helemaal als het hele gezin ervan smult, en tegelijkertijd wat groenten binnen krijgt tijdens de vakantie ;)

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

Makkelijke campingrecepten

Vorige week deelde ik mijn lijstje met lekkere en handige campingrecepten met jullie. Deze snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto zat daar nog niet bij, maar mag daar zeker aan worden toegevoegd.

Stiekem is het en variatie op twee andere recepten die wel in het rijtje staan. De Provençaalse roerbak en roerbak met zigeunerschnitzel. Dit zijn beide recepten die bij mij thuis super in de smaak vallen. Zowel Joost als de meiden smullen ervan, en ik ook.

Het zijn super simpele eenpansgerechten met aardappeltjes, een stukje vlees en lekker veel groenten. Bij de Provençaalse roerbak zal het je niet verbazen dat we voornamelijk Provençaalse kruiden toevoegen als smaakmaker. Bij de roerbak met zigeunerschnitzel geven de kruiden van de gepaneerde zigeunerschnitzel de smaak aan het gerecht. Hierbij heb je dus echt heel weinig nodig.

En nu deel ik dus een nieuw variatierecept op deze toppers van snelle eenpansgerechten, of campingrecepten: deze snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto.

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

Het uitgangspunt van deze snelle roerbak zijn kip krokant schnitzels. Grof gepaneerde kip. Je kunt het zien als een soort grote kipnugget. De kwaliteit is bij iedere supermarkt of slager anders, maar degene met echte kip (dus niet samengeperst) vinden wij het lekkerste. Hier smullen de meiden van en het leek me leuk om hier eens echt mee te koken.

Het werd dus een snelle roerbak met aardappeltjes, groenten en pesto.

Basis van het campingrecept zijn voorgtgaarde partjes aardappel, liefst in de schil maar zonder mag ook. Deze bak je aan in een grote (koeken)pan (paellapan kan ook op de camping) en hierna voeg je groenten toe. In dit geval ga ik voor courgette en paprika, maar kies vooral wat jij lekker vindt. Broccoli is hier bijvoorbeeld ook heel lekker bij. En heb je geen zin om te snijden? Voeg dan lekker snel een zak roerbakgroenten toe!

Nadat de groenten zijn aangebakken schuiven we alles aan de kant zodat de kip krokant schnitzels gebakken kunnen worden. Eventueel kun je dit vervangen door een ander (gepaneerd) stukje kip. Als de kipreepjes aangebakken en gaar zijn is het een kwestie van op smaak brengen met zout en peper en de pesto door het gerecht roeren.

Smullen gegarandeerd! Zet jij deze snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto ook op tafel deze zomer?

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 800 gram aardappelpartjes in schil
 • 2 courgettes in plakken
 • 1 rode paprika in stukjes
 • 3 kip krokant schnitzels in repen gesneden
 • 4 eetlepels groene pesto
 • olijfolie of boter, om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de aardappeltjes om medium vuur aan.
 • Doe hierna de plakjes courgette en stukjes paprika erbij en roerbak dit 10 minuten mee tot de groenten gaar zijn.
 • Schuif de aardappeltjes en groenten met een spatel naar de zijkanten van de pan en voeg in het midden van de pan wat extra olie of boter toe. Bak hier de reepjes kip krokant schnitzel in aan. Als de kip rondom gebakken voeg je de groene pesto toe aan de pan en roer je alle ingrediënten door elkaar.
 • Breng de snelle roerbak op smaak met zout en peper en serveer hierna direct.

Snelle roerbak van aardappeltjes met kip en pesto
Hoofdgerecht
Vlees

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept