Ga naar de inhoud

Provençaalse Roerbak

Makkelijke maaltijd, eenpansgerecht met aardappeltjes en gehaktballetjes. Provençaalse roerbak, nog steeds een favoriet bij ons thuis!

45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Provençaalse Roerbak

Het recept voor deze Provençaalse Roerbak is “geboren” uit een pakje. We kochten vroeger (in 2009) regelmatig een pakje dat ongeveer heette: “Provençaalse roerbak” (er bestond ook een Franse en nog meerdere smaken geloof ik). Volgens mij was het van Honig, maar kan ook Maggi of Knorr zijn geweest (heb gegoogeld, maar het kwam niet boven drijven). Op een gegeven moment dachten wij: dit kunnen we ook zelf met Provençaalse kruiden! Dat deden we, en doen we nog steeds.

Misschien jullie ook vanaf nu?Je hebt voor dit recept alleen een wok nodig, lekker makkelijk en weinig afwas dus!

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze provençaalse roerbak

Bereiding: 45 minuten
Stap 1

Meng het gehakt met een beetje paneermeel, de gehaktkruiden en Provençaalse kruiden (mag best wel veel).

2
Stap 2

Draai hiervan kleine balletjes. Deze mogen iets groter zijn dan soepballen.

3
Stap 3
Bak de balletjes aan in een warme wok met olie.
4
Stap 4

Snij de ui in halve ringen, courgette en paprika in stukjes en de champignons in plakjes.

5
Stap 5

Voeg de ui en courgette bij het gehakt en bak het even mee.

6
Stap 6

Vervolgens gaan de krieltjes bij het gehakt/groentemengsel.

7
Stap 7

Voeg na 5 minuutjes de paprika en champignons toe en bak dit mee.

8
Stap 8

Bestrooi de inhoud van de wok met Provençaalse kruiden, peper en zout.

9
Stap 9

Voeg tot slot de wortels toe.

10
Stap 10
Laat dit nog 10 minuten op laag vuur langzaam garen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

1 reacties

Jenny

Lekkere courgette soep

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op