Broodje kip pesto

Broodje kip pesto txt

Hebben jullie de afgelopen week ook weer normaal gedaan? Misschien zelfs een beetje gezonder dan normaal? Bij mij is het niet helemaal gelukt. Mijn eerste werkweek van het jaar was een beetje een vreemde. Vorig weekend kreeg de griep me te pakken waardoor ik me niet zo fit voelde. Inmiddels ben ik aardig opgeknapt maar doe ik het nog wel een beetje rustig aan. Qua eten had ik deze week niet zoveel puf om uitgebreid iets gezonds klaar te maken, ook kon ik niet van de chocolade en nutella afblijven. Een lekker broodje heb ik dit weekend dus eigenlijk niet verdiend. Maar soms mag je jezelf wel extra verwennen toch?

Als je komend weekend (of misschien vandaag al?) wel iets lekker verdiend hebt dan heb ik een hele goede tip voor je. Dit broodje kip pesto!

Pesto en kip zijn een goede match, ik krijg er geen genoeg van. Het is een lekkere combi door pasta, salade en op brood.

Dit broodje kip pesto is de lekkerste. Een dikke vette tip als je van pesto houdt. Ga je hem maken?

Broodje kip pesto 02

 Broodje kip pesto

 Bereidingstijd: voorbereiding 20 minuten en 10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor 4 belegde broodjes:

 •  4 harde bollen
 • 2 kipfilets
 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 2 eetlepels pesto
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 4 zongedroogde tomaten
 • handje rucola
 • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
 • Extra: Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de kipfilets in 10 tot 15 minuten gaar in de kippenbouillon. Snijd de gare kip in plakken en laat het afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Marineer de kip in pesto met crème fraîche en stukjes zongedroogde tomaat. Laat dit minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de kip lekker op smaak komt.

Snijd de harde bollen door en beleg met rucola. Verdeel hierover de gemarineerde kip en strooi er geroosterde pijnboompitjes over.

Ook lekker met een beetje Parmezaanse kaas.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
 1. Haha natuurlijk was dat de insteek (lekker gezond het nieuwe jaar beginnen), maar nee ook hier een fail ;) fijn dat het bij jou ook niet gelukt is. En dit lijkt me een heel fijn broodje om je na een griep mee te verwennen (ook al ben je al gezwicht voor de nutella en chocola haha).

  1. Het liefst gebruik ik homemade pesto, ben gek op de pesto met rucola er door. Maar ik koop ook wel eens een potje, liefst de verse uit het koelvak van de supermarkt. Het potje van Jamie Oliver vind ik ook lekker.

 2. Ik kreeg 2 januari de griep al een week helemaal geen eetlust en 3,5 kg afgevallen, dus ik mag dat broodje wel. Denk dat ik het zondag ga maken als lunch.

 3. Ik zag ‘m al voorbijkomen op instagram, heerlijk! Pesto & kip is inderdaad een gruwelijk goede combi :). Kip schijnt sowieso erg gezond te zijn voor als je een griepje hebt dus zeker niet verkeerd als je nog ‘opknappende’ bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk