Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Broodje kip pesto

Broodje kip pesto txt

Hebben jullie de afgelopen week ook weer normaal gedaan? Misschien zelfs een beetje gezonder dan normaal? Bij mij is het niet helemaal gelukt. Mijn eerste werkweek van het jaar was een beetje een vreemde. Vorig weekend kreeg de griep me te pakken waardoor ik me niet zo fit voelde. Inmiddels ben ik aardig opgeknapt maar doe ik het nog wel een beetje rustig aan. Qua eten had ik deze week niet zoveel puf om uitgebreid iets gezonds klaar te maken, ook kon ik niet van de chocolade en nutella afblijven. Een lekker broodje heb ik dit weekend dus eigenlijk niet verdiend. Maar soms mag je jezelf wel extra verwennen toch?

Als je komend weekend (of misschien vandaag al?) wel iets lekker verdiend hebt dan heb ik een hele goede tip voor je. Dit broodje kip pesto!

Pesto en kip zijn een goede match, ik krijg er geen genoeg van. Het is een lekkere combi door pasta, salade en op brood.

Dit broodje kip pesto is de lekkerste. Een dikke vette tip als je van pesto houdt. Ga je hem maken?

Broodje kip pesto 02

 Broodje kip pesto

 Bereidingstijd: voorbereiding 20 minuten en 10 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor 4 belegde broodjes:

 •  4 harde bollen
 • 2 kipfilets
 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 2 eetlepels pesto
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 4 zongedroogde tomaten
 • handje rucola
 • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
 • Extra: Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de kipfilets in 10 tot 15 minuten gaar in de kippenbouillon. Snijd de gare kip in plakken en laat het afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Marineer de kip in pesto met crème fraîche en stukjes zongedroogde tomaat. Laat dit minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de kip lekker op smaak komt.

Snijd de harde bollen door en beleg met rucola. Verdeel hierover de gemarineerde kip en strooi er geroosterde pijnboompitjes over.

Ook lekker met een beetje Parmezaanse kaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

 1. Maura - YLT 9 januari 2015 om 07:49

  Haha natuurlijk was dat de insteek (lekker gezond het nieuwe jaar beginnen), maar nee ook hier een fail ;) fijn dat het bij jou ook niet gelukt is. En dit lijkt me een heel fijn broodje om je na een griep mee te verwennen (ook al ben je al gezwicht voor de nutella en chocola haha).

  1. Brenda Kookt 9 januari 2015 om 10:55

   Wat ijn om te horen dat ik niet de enige failure ben ; )

 2. Sarah 9 januari 2015 om 09:13

  Kip pesto is idd heerlijk, ook als marinade voor schnitzel! Dit ziet er ook heerlijk uit!

 3. kelly 9 januari 2015 om 11:14

  Lijkt me heerlijk!! Maar toch niet slecht??

 4. Linda Delichef 9 januari 2015 om 13:02

  Dit klinkt goed! Deze bewaar ik voor volgend weekend, dan ga ik hem zeker maken!

 5. Marieke 9 januari 2015 om 15:16

  Ziet er lekker uit! Welk merk pesto gebruik jij meestal?

  1. Brenda Kookt 11 januari 2015 om 11:35

   Het liefst gebruik ik homemade pesto, ben gek op de pesto met rucola er door. Maar ik koop ook wel eens een potje, liefst de verse uit het koelvak van de supermarkt. Het potje van Jamie Oliver vind ik ook lekker.

 6. Rineke 9 januari 2015 om 20:10

  Ik kreeg 2 januari de griep al een week helemaal geen eetlust en 3,5 kg afgevallen, dus ik mag dat broodje wel. Denk dat ik het zondag ga maken als lunch.

  1. Brenda Kookt 11 januari 2015 om 11:33

   Wat vervelend zeg, dan had je het flink te pakke. Dit broodje heb je dan zeker verdiend Rineke. Ik hoop dat je er van kunt genieten

 7. Eef 9 januari 2015 om 23:11

  Ik zag ‘m al voorbijkomen op instagram, heerlijk! Pesto & kip is inderdaad een gruwelijk goede combi :). Kip schijnt sowieso erg gezond te zijn voor als je een griepje hebt dus zeker niet verkeerd als je nog ‘opknappende’ bent.

 8. Mariëlle 10 januari 2015 om 11:15

  Kip en pesto, heerlijk. I love it….Je zou in plaats van rucola eens taugé moeten proberen. Ook echt een aanrader!

 9. Joan 11 januari 2015 om 09:31

  Brenda, het was weeeer heerlijk. Dank je dat je ons elke keer weer verwend met je recepten.

  1. Brenda Kookt 11 januari 2015 om 11:25

   Bedankt voor je reactie Joan. Dat is leuk om te horen! :)

 10. Franciska 28 april 2015 om 11:25

  Dit broodje heb ik het afgelopen weekend gemaakt, erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *