Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Groene pesto – basisrecept

groene pesto basisreceptVorige week kondigde ik aan dat ik meer basisrecepten wil delen op brendakookt.nl. Een van de basisrecepten dat nog ontbrak op de blog is een groene pesto basisrecept.Tijd om daar verandering in te brengen!

Groene pesto kun je heel eenvoudig in de supermarkt kopen in een potje. Dat is prima. Maar het is zoveel lekkerder als je pesto zelf maakt. Deze zelfgemaakte groene pesto bevat veel meer smaak. En het is totaal niet moeilijk om het zelf te maken.

Om de pesto zelf te maken maal je het hoofdingrediënt, een bos basilicum, samen met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine of staafmixer. Samen met olijfolie, en de smaakmakers knoflook, beetje citroensap, zout en peper ontstaat er een groene pesto met heel veel smaak.

Pesto doet het bijvoorbeeld heel goed met pasta recepten. Wil je eens pesto met een ander smaakje maken? Ga dan voor rode pesto van zongedroogde tomaten of het recept van mijn rucolapesto

groene pesto basisrecept

Groene pesto basisrecept

Groene pesto – basisrecept

15 minuten

Ingrediënten

  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 flinke bos basilicum ik had in totaal 35 gram aan basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum. Snijd de Parmezaan in stukken snijd de knoflook ook grof.
  • Stop de pijnboompitten met de basilicum, Parmezaan en knoflook in een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Pureer dit mengsel glad.
  • Bekijk hoe de pesto er uit ziet. Als het vloeibaar genoeg is, dan is het goed. Maar als je het nog te dik vindt voeg je extra olijfolie toe. Pureer dit weer goed door en kijk dan weer of de consistentie van de pesto is zoals je lekker vindt. Sommige mensen houden van een dikkere pesto, anderen juist van een dunnere. Dit is ook afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken.
  • Lepel de pesto in een schone pot en giet hier een klein laagje olijfolie op zodat het helemaal onder staat. Hierdoor kun je de pesto langer bewaren. Bewaar de groente pesto goed afgesloten in de koelkast.

Tip:

Een keukenmachine of staafmixer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Michel 27 september 2017 om 08:40

    Eigen gemaakt pesto is zooooveel lekkerder dan een potje. Daarin zit overigens geen of nauwelijks basilicum, pijnboompitten of parmazaan. Als je het dan toch maar af en toe eet, dan zou ik echt zeggen: maak het zelf. THX voor het recept. Ik heb altijd wel moeite met de verhoudingen….

  2. Mirjam 27 september 2017 om 09:03

    Heerlijk. Ik ga het vanavond weer maken en dan maak ik altijd een flinke voorraad die ik invries. Gaat uitstekend.
    En als je éénmaal verse pesto hebt gegeten dan hoef je die smaakloze rommel uit een potje niet meer.

    1. Brenda Kookt 28 september 2017 om 11:00

      Dat is een goede tip, ik heb er niet eerder aan gedacht om pesto in te vriezen. Als je hiervoor ijsblokjesvormen gebruikt heb je fijne porties.

  3. Anne 27 september 2017 om 11:50

    Klinkt top Brenda, ik sla dit recept meteen even op.

  4. Corline 27 september 2017 om 18:20

    Hoe lang kan je het dan bewaren ongeveer?

    1. Brenda Kookt 28 september 2017 om 10:59

      Als je het goed afdekt met een laagje olijfolie kun je de pesto zeker 3 weken bewaren.

  5. Maura 12 februari 2018 om 19:07

    Hij is super lekker ik heb nog wel een vraagje zonder dat laagje olijfolie hoe lang kan je het dan bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept