Ga naar de inhoud

Welkom, ik ben Brenda!

Brenda Kookt is hét inspiratie platform voor thuiskoks. Dagelijks delen Brenda en haar team lekkere recepten. Makkelijke maaltijden voor elke dag zijn onze specialiteit, maar we zijn ook gek op bijzondere toetjes, lekkere taarten en het organiseren van etentjes.

Over Brenda Kookt

Met Brenda Kookt willen we je inspireren om de keuken in te duiken. Laten zien dat het niet moeilijk of ingewikkeld is om een vers gekookte maaltijd op tafel te zetten.

De afgelopen 10 jaar is Brenda Kookt uitgegroeid tot groot receptenplatform. Met activiteiten online en offline. Hier lees je er alles over.

Gestart met Brenda Kookt

In februari 2012 ben ik gestart met de blog Brenda Kookt. Ik wilde meer doen met mijn liefde voor koken, daarom besloot ik om mijn verzameling aan recepten met anderen te delen op een website.

Van hobby naar onderneming

De eerste jaren was Brenda Kookt een hobby. Koken, fotograferen en schrijven kwamen hierbij samen. Vanaf 2016 heb ik mijn baan (Medewerker Servicepunt en Facilitaire zaken bij Hogeschool InHolland) opgezegd en ben ik helemaal voor Brenda Kookt gegaan.

1 e Kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’

In 2016 verscheen mijn eerste kookboek: ‘Snelle klassiekers met een twist’. Een musthave voor de ongeduldige thuiskok. Het toegankelijke kookboek bevat bekende recepten met verrassende twists. (dit kookboek is niet meer verkrijgbaar)

Maaltijdplanner en boodschappenplanner

Brenda Kookt bracht ook twee handige planners uit. De maaltijdplanner is ideaal bij het maken van de weekplanning en met de boodschappenplanner noteer je jouw boodschappen op een overzichtelijker manier,

Bestel de planners hier

Makkelijke Maaltijden Scheurkalender

De eerste editie van de Makkelijke maaltijden scheurkalender verscheen in 2019 en was binnen anderhalve maand uitverkocht. Hierna verschenen ook de 2020, 2021 en 2022 editie.

Publicaties

Brenda werkt mee aan verschillende artikelen in de media. Met o.a. publicaties in AD, NU.nl, Vriendin en 100% NL Magazine

In de media

Brenda werkt mee aan diverse tv-programma's. O.a. Tijd voor Max, AVRO TROS RADAR, RTL BOULEVARD en TV Noord-Holland.

CADAC Camping Kookbok

Samen met CADAC ontwikkelde ik in 2020 CACAC Camping Kookboek. Hét kookboek voor op de camping, met 30 eenvoudig te bereiden recepten.

Kookboek Makkelijk & Snel

In 2020 komt Brenda's tweede kookboek Makkelijk & Snel uit. In dit nieuwe kookboek vind je ruim 60 nieuwe recepten, die elk voorzien zijn van variatietips, met een keuze voor een vlees, vis of vegetarische variant.

Bestel het kookboek hier

Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023

Eind augustus 2022 verschijnt de 5e editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender.

Maak een account aan en ontvang een gratis e-book

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ja, ik wil graag samenwerken