Ga naar de inhoud

Perzik caprese met pesto

Tijd voor een snelle klassieker, met een twist. Perzik caprese met pesto. Lekker zomerhapje of bijgerecht. Er staan al vele caprese-recepten op brendakookt.nl, maar de klassieke variant ontbrak nog. Klassiek serveer je een caprese namelijk om en om op een bordje. Dat ziet er altijd zo mooi uit. De witte...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Perzik caprese met pesto

Tijd voor een snelle klassieker, met een twist. Perzik caprese met pesto. Lekker zomerhapje of bijgerecht.

Er staan al vele caprese-recepten op brendakookt.nl, maar de klassieke variant ontbrak nog. Klassiek serveer je een caprese namelijk om en om op een bordje. Dat ziet er altijd zo mooi uit. De witte en rode plakken op een bordje, met daarbij groene basilicum.

Perzik caprese met pesto

Jaren geleden deed ik al iets met perzik caprese, namelijk in deze salade. Een topper want ik heb hem inmiddels al vaak gemaakt. De hoogste tijd voor een nieuwe versie. De perzik caprese met pesto.

De oranje perzik maakt het bordje nog gezelliger. En frisser. En lekkerder.

Lekker als bijgerecht (bij de barbecue) of als hapje bij de borrel.

Perzik caprese met pesto

Wil je meer caprese inspiratie? Check deze recepten:

Perzik caprese met pesto

Ingrediënten

porties, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze perzik caprese met pesto

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
2
Stap 2
Snijd de tomaten en perziken in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakken.
3
Stap 3
Verdeel de tomaten, perziken en mozzarella over een bord, leg de plakjes om en om half over elkaar. Leg achter elk plakje mozzarella een blaadje basilicum en bestrijk de mozzarella met groene pesto. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Hak de overige basilicum fijn en strooi dit samen met de pijnboompitjes over de perzik caprese.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

Gerrie

Lekker recept Brenda, maar ik zou zo graag favoriete recepten willen opslaan. Groet Gerrie

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op