Ga naar de inhoud

Caprese salade met parmaham

Het is zondag, tijd voor iets lekker makkelijks. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en veel mee doen. Zo kun je er gemakkelijk een twist aan geven. Deze keer maakte ik een snelle caprese salade met parmaham. De ene week worden we overspoeld met regen en kan ik alleen nog...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, zorg dat je van beide minimaal 6 plakjes hebt.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
3
Stap 3
Verdeel de rucola over het midden van 2 borden. Leg hier om en om een plakje tomaat, mozzarella en plakje parmaham (voor dit dubbel zodat het in verhouding staat met de tomaat en mozzarella) op.
4
Stap 4
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en een beetje olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met pijnboompitten en beetje geschaafde kaas.

Caprese salade met parmaham

Caprese salade met parmaham BrendaKooktHet is zondag, tijd voor iets lekker makkelijks. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en veel mee doen. Zo kun je er gemakkelijk een twist aan geven. Deze keer maakte ik een snelle caprese salade met parmaham.

De ene week worden we overspoeld met regen en kan ik alleen nog maar denken aan warme soepen, stamppot en stoofschotels. En de week erna mogen we ineens genieten van een fijne nazomer. Heerlijk om dit nog mee te mogen pikken en nog even te genieten van lekkere zomergerechtjes.

Als lunch trakteerde ik mijzelf de afgelopen week daarom op deze lekkere caprese salade met parmaham en pesto. Binnen no time zet je deze salade op tafel, ook lekker als voorgerechtje. Of maak een grotere variant om te serveren bij de barbecue of een etentje zodat iedereen lekker kan opscheppen.

Caprese salade met parmaham BrendaKookt

Caprese salade met parmaham

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

saycheese

Ziet er heerlijk uit! Goed idee voor vanmiddag!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op