Caprese salade met parmaham
Het is zondag, tijd voor iets lekker makkelijks. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en veel mee doen. Zo kun je er gemakkelijk een twist aan geven. Deze keer maakte ik een snelle caprese salade met parmaham. De ene week worden we overspoeld met regen en kan ik alleen nog...Caprese salade met parmaham
Bewaren
Het is zondag, tijd voor iets lekker makkelijks. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en veel mee doen. Zo kun je er gemakkelijk een twist aan geven. Deze keer maakte ik een snelle caprese salade met parmaham.
De ene week worden we overspoeld met regen en kan ik alleen nog maar denken aan warme soepen, stamppot en stoofschotels. En de week erna mogen we ineens genieten van een fijne nazomer. Heerlijk om dit nog mee te mogen pikken en nog even te genieten van lekkere zomergerechtjes.
Als lunch trakteerde ik mijzelf de afgelopen week daarom op deze lekkere caprese salade met parmaham en pesto. Binnen no time zet je deze salade op tafel, ook lekker als voorgerechtje. Of maak een grotere variant om te serveren bij de barbecue of een etentje zodat iedereen lekker kan opscheppen.
Caprese salade met parmaham
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caprese salade met parmaham
Stap 1
Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, zorg dat je van beide minimaal 6 plakjes hebt.Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.Stap 3
Verdeel de rucola over het midden van 2 borden. Leg hier om en om een plakje tomaat, mozzarella en plakje parmaham (voor dit dubbel zodat het in verhouding staat met de tomaat en mozzarella) op.Stap 4
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en een beetje olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met pijnboompitten en beetje geschaafde kaas.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caprese salade met parmaham
Stap 1
Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, zorg dat je van beide minimaal 6 plakjes hebt.Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.Stap 3
Verdeel de rucola over het midden van 2 borden. Leg hier om en om een plakje tomaat, mozzarella en plakje parmaham (voor dit dubbel zodat het in verhouding staat met de tomaat en mozzarella) op.Stap 4
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en een beetje olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met pijnboompitten en beetje geschaafde kaas.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
saycheese
Ziet er heerlijk uit! Goed idee voor vanmiddag!