Ga naar de inhoud

Caprese-pannenkoekjes

Het weekend is hét moment om lekker uit te pakken bij de lunch. Lekkere broodjes zijn altijd een goed idee, maar wat dacht je van pannenkoekjes? Dat is toch heen nog veel beter idee? Joor maakte deze lekkere hartige pancakes voor ons, caprese-pannenkoeken.  De combinatie basilicum, tomaat en mozzarella is...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

-10 pannenkoekjes
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.
2
Stap 2
Mix de eiwitten op hoge snelheid in de mixer totdat ze stijf zijn. Laat even staan.
3
Stap 3
Snijd de helft van de basilicum in zo klein mogelijke stukjes.
4
Stap 4
Mix in een andere kom het bakpoeder met de bloem. Voeg de melk en de eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer de gesneden basilicum door het beslag.
5
Stap 5
‘Vouw’ de eiwitten met een spatel heel voorzichtig door het beslag, je wil dat de eiwitten zo luchtig mogelijk blijven.
6
Stap 6
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Schep steeds met een grote opscheplepel een hoopje beslag in de pan. Wacht totdat je bubbels ziet aan de bovenkant en draai dan het pannenkoekje om. Doe dit tot het beslag op is.
7
Stap 7
Serveer de pannenkoekjes met extra basilicum, mozzarella(bolletjes) en zongedroogde tomaatjes.

Caprese-pannenkoekjes

Het weekend is hét moment om lekker uit te pakken bij de lunch. Lekkere broodjes zijn altijd een goed idee, maar wat dacht je van pannenkoekjes? Dat is toch heen nog veel beter idee? Joor maakte deze lekkere hartige pancakes voor ons, caprese-pannenkoeken. 

De combinatie basilicum, tomaat en mozzarella is een combinatie die mij nooit verveelt. En gelukkig kun je met deze combinatie van ingrediënten heel veel nieuwe gerechten maken. Enige tijd geleden at ik in een restaurant wafels met tomaat, basilicum en mozzarella en dat bracht me op het idee om datzelfde eens in pannenkoekvorm te doen.

Ik ben namelijk heel.erg.gek op pannenkoeken. In alle soorten en maten, ze vervelen me nooit. Ik heb wel 1 heel duidelijke favoriet: de Amerikaanse pancake. Die is namelijk superfluffy en lekker dik. Het leek me leuk om van dat soort pannenkoekjes eens een hartige variant te maken: dat werden deze caprese-pannenkoekjes.

Caprese-pannenkoekjes

Caprese-pannenkoekjes

Het grote geheim van deze luchtige pancakes is dat je geklopte eiwitten door het beslag doet. Dat ingrediënt maakt de pannenkoekjes superluchtig. Ik maakte zelf de semi-zongedroogde tomaatjes voor dit recept trouwens. Ook doen? Snijd dan 100 gram cherrytomaatjes in kwarten, mix ze met wat olijfolie, gedroogde oregano en peper en zout en rooster ze 45 minuten in voorverwarmde oven (160 graden).

Wil je liever een zoete pannenkoek maken? Check dan dit recept met spek, deze met appel of deze met roerei.Caprese-pannenkoekjes

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op