Ga naar de inhoud

American Pancakes met krokant spek en maple syrup

Luchtige American Pancakes, geserveerd met boter, gebakken spek en Maple syrup. Zoals het hoort. En zo lekker!

30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

American Pancakes met krokant spek en maple syrup

american-pancakes

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Dus tegen een lekker weekend ontbijtje of lunch met pannenkoeken zeg je geen nee toch? Daarom deel ik vandaag: American Pancakes met krokant spek en maple syrup.

Een goede American Pancake is luchtig en dikker dan de good old Nederlandse pannenkoeken. De bakpoeder en karnemelk zorgen voor dit luchtige effect. Samen met krokant spek, een klontje boter en een beetje maple syrup zijn ze onweerstaanbaar.

De bedoeling was dat ik vandaag het recept van deze American Pancakes zou plaatsen en dat ik dan de hint zou geven dat ik dit morgen als ontbijt wil. En dat hij dat morgen dan voor me maakt, als een verrassing. (snap je het nog?) Maar ik heb gister per ongeluk al pannenkoeken gegeten dus 2x in een weekend is me iets te veel van het goede. Dus lieverd, als je dit leest: morgen heb ik hier niet echt trek in, maar ieder ander weekend mag je best deze American Pancakes voor me klaarmaken. Als verrassing.

En nu voor jullie: wie gaat deze pancakes voor je maken? (zorg er voor dat je je tablet of telefoon laat slingeren met deze pagina open. Of zet alvast een koekenpan, bloem en eieren klaar met dit uitgeprinte recept er bij)

fluffy-american-pancakes-met-bacon

Ingrediënten

pannenkoekjes (2 a 3 personen)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze american pancakes met krokant spek en maple syrup

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Mix in een kom de ingrediënten voor het beslag van de american pankakes: bakpoeder met zout, bloem, suiker, eieren, afgekoelde roomboter en karnemelk luchtig.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter. Bak de pannenkoekjes met 3 tegelijk in de pan om en om goudbruin en luchtig op medium vuur. Houd de gebakken pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie.
3
Stap 3
Bak in een andere droge koekenpan ondertussen het spek krokant door aan beide kanten te bakken.
4
Stap 4
Verdeel de pancakes over 2 of 3 borden en stapel ze op. Serveer met het gebakken spek, een klontje roomboter en maple syrup.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op