Ga naar de inhoud

Gegratineerde broccoli caprese

  Het is maandag, we gaan er weer tegenaan voor een nieuwe werkweek. En laten we er deze keer een lekkere makkelijke maandag van maken. Tijd voor een lekker maar makkelijk recept: gegratineerde broccoli caprese! Voor mij is dit een speciale werkweek. Het is de eerste werkweek na mijn zwangerschapsverlof. De eerste keer dat ik

Gegratineerde broccoli caprese

 

Gegratineerde broccoli met mozzarella

Het is maandag, we gaan er weer tegenaan voor een nieuwe werkweek. En laten we er deze keer een lekkere makkelijke maandag van maken. Tijd voor een lekker maar makkelijk recept: gegratineerde broccoli caprese!

Voor mij is dit een speciale werkweek. Het is de eerste werkweek na mijn zwangerschapsverlof. De eerste keer dat ik ons moppie Fem een hele dag naar de oppas ga brengen. En deze week is extra speciaal omdat ik nog een laatste dagje bij de oude werkgever ga werken, en daarna dus voor het eerst helemaal voor mezelf (Brenda Kookt) ga werken. Leuk en spannend!

En daar hoort dus een makkelijk receptje bij, eentje met veel smaak. Gekookte broccoli is lekker, ik houd er van. Maar het is soms wel een beetje saai. Daarom werd het tijd voor een extra twist, een beetje extra smaak aan de broccoli. Ik mengde de broccoli met een beetje pesto, tomaatjes en mozzarella. Laat het gratineren in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht. Eentje die super snel klaar is. Ideaal zo op de makkelijk maandag. Maar op de makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag mag het ook hoor..

Gegratineerde broccoli caprese

Gegratineerde broccoli caprese

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht)

  • 1 broccoli
  • handje cherry tomaatjes (ik nam verschillende kleuren)
  • bol mozzarella
  • eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet een ovenschaal in.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten voor in ruim water. Halveer de tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes.

Giet de broccoli af en meng dit met de tomaatjes, pesto en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erover.

Verwarm de schotel 15 minuten in de oven, tot mozzarella gesmolten is.

Bekijk ook andere recepten
Gevulde courgette met kip pesto
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie
Gevulde kippensoep met groenten en champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op