Pesto Basilicum/Rucola
Pesto is een van mijn favoriete smeerseltjes. Lekker op een broodje, door de soep, ovenschotel of pasta. Regelmatig maak ik zelf pesto, het is namelijk zo gepiept. Echter zag ik tot mijn verbazing dat er nog geen enkel pesto-recept op mijn blog stond. Tot vandaag. Laatst maakte ik een lekkere basilicum/rucola pesto, het was eenPesto Basilicum/Rucola
Bewaren
Pesto is een van mijn favoriete smeerseltjes. Lekker op een broodje, door de soep, ovenschotel of pasta. Regelmatig maak ik zelf pesto, het is namelijk zo gepiept. Echter zag ik tot mijn verbazing dat er nog geen enkel pesto-recept op mijn blog stond. Tot vandaag. Laatst maakte ik een lekkere basilicum/rucola pesto, het was een succes daarom deel ik hem ook met jullie.
Tip: pesto kun je hebt beste bewaren onder een laagje olijfolie. Hierdoor komen er geen bacteriën bij de pesto en blijft het langer goed, bewaar het potje wel in de koelkast.
Pesto Basilicum/Rucola
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 120 ml verse pesto
- teentje knoflook
- 20 gram verse basilicum
- 20 gram rucola
- 20 gram pijnboompitjes
- 1 eetlepel citroensap
- ongeveer 20 tot 15 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie (3 a 4 eetlepels) extra vergine
- peper en zout
Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes en rasp Parmezaanse kaas. Maal in een keukenmachine de basilicum, rucola, pijnboompitjes en knoflook fijn. Voeg de citroensap, Parmezaanse kaas toe en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en maal het nog even flink door.
Als de pesto te dik is, voeg dan extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.