Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Kip-pesto wraptaart

Kip en pesto in een nieuw jasje. Deze kip-pesto wraptaart is een topper!

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip-pesto wraptaart

Vandaag deel ik een topper van een makkelijke maaltijd met jullie. We gaan voor kip en pesto, een klassieke combinatie die gewoon altijd goed is wat mij betreft. Deze keer gaan we voor wraps, maar niet opgerold. We stapelen ze op! En dat maakt het een kip-pesto wraptaart. Lekker!

Kip-pesto wraptaart

Eerder (in 2013) deelde ik een Mexicaanse en Oosterse Wraptaart met jullie op de blog. En dat bracht me op het idee om voor de 2020 scheurkalender een andere wraptaart te maken. Eentje die nog niet op de website stond. Dat werd deze kip-pesto wraptaart.

Omdat ik het echt een heel erg lekker recept vind deel ik hem ook heel graag hier op de blog met jullie. Zodat nu iedereen hem kan maken.

Nieuwe scheurkalender

Meer soortgelijke recepten staan er in de nieuwe Makkelijke Maaltijden Scheurkalender.  Met 256 verschillende makkelijke maaltijden is er voor ieder wat wils. Vlees-, vis en vegetarisch, allemaal binnen 30 minuten op tafel. Klik hier voor alle informatie.

Kip-pesto wraptaart

Kip-pesto Wraptaart

Kip-pesto, het is een klassieke combinatie. Ik houd ervan! Eerder deelde ik bijvoorbeeld een ultiem broodje kip-pesto, de kip-pesto sandwichcake en ik eet kip en pesto ook vaak in een pastasalade. Deze keer doen we het dus anders, en gaan we voor een makkelijke maaltijd met wraps.

De wraptaart is super simpel om te maken. Dit is hoe het werkt: meng in een kom gerookte kipblokjes met blokjes paprika en stukjes cherrytomaat. Dit meng je met groene pesto en crème fraîche. Dit zorgt ervoor dat de vulling lekker romig wordt.

De wraptaart bouw ik op uit wraps met daartussen de vulling met geraspte kaas. Om ervoor te zorgen dat de kip-pesto wraptaart zijn vorm behoudt kun je de taart het beste in opbouwen in een springvorm.

De kip-pesto wraptaart kun je koud eten, maar ik vind het lekkerder om hem even in de oven te verwarmen. Hierdoor smelt de kaas en is de wraptaart meer een geheel.

Kip-pesto wraptaart

Kip-pesto wraptaart

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-pesto wraptaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een springvorm in.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
3
Stap 3
Meng de blokjes paprika met kipblokjes en stukjes tomaat. Roer hier de pesto en crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper en roer de pijnboompitjes door het mengsel.
4
Stap 4
Leg een wrap in de springvorm en verdeel hier ⅓ van het kip-pestomengsel over. Bestrooi dit met ⅓ van de kaas en dek dit af met een volgende wrap. Herhaal deze stappen en eindig met een wrap.
5
Stap 5
Verwarm de wraptaart 20 minuten in de oven. Snijd de wrap hierna in punten en serveer het direct.
6
Stap 6
Lekker met een groene salade van rucola.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin

8 reacties

Nancy Houben
4/5 sterren

Wij vonden het erg lekker.

Laat een bericht achter

Sanne

Hoi Brenda, Is het de bedoeling dat alles rauw de oven in gaat? Of moet dit nog aangebakken worden voordat je de laagjes gaat bouwen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Sanne, ik bak dit inderdaad niet aan. Het gaat 'rauw' in de oven. De kip is gerookte kipfiletreepjes, dit hoef je ook niet vooraf aan te bakken. (als je kipfilet gebruikt wel)

Joyce
5/5 sterren

Het was echt heerlijk!! Voor 4 volwassenen is het eigenlijk net te weinig. Ik heb een extra paprika toegevoegd en een heel pak wraps gebruikt.

Laat een bericht achter

Tanja

Hoi Brenda, Misschien is het handig om bij de ingrediënten te zetten dat het om gerookte kipblokjes gaat. Ik had gewoon kipfilet. Deze even kort gebakken, dan lukt het ook wel. Maar de link naar Albert Heijn komt ook niet uit op gerookte kipblokjes.

Laat een bericht achter

Elke

Hoe groot is de springvorm?

Brenda Hoff

Hoi Tanja, daar heb je een punt. Ik heb het er inmiddels bij gezet. Ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op