Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip-pesto wraptaart

Vandaag deel ik een topper van een makkelijke maaltijd met jullie. We gaan voor kip en pesto, een klassieke combinatie die gewoon altijd goed is wat mij betreft. Deze keer gaan we voor wraps, maar niet opgerold. We stapelen ze op! En dat maakt het een kip-pesto wraptaart. Lekker!

Kip-pesto wraptaart

Eerder (in 2013) deelde ik een Mexicaanse en Oosterse Wraptaart met jullie op de blog. En dat bracht me op het idee om voor de 2020 scheurkalender een andere wraptaart te maken. Eentje die nog niet op de website stond. Dat werd deze kip-pesto wraptaart.

Omdat ik het echt een heel erg lekker recept vind deel ik hem ook heel graag hier op de blog met jullie. Zodat nu iedereen hem kan maken.

Nieuwe scheurkalender

Meer soortgelijke recepten staan er in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022. Nu kun je de scheurkalender pre-orderen zodat je hem als aller eerste in huis hebt! Maak tot 5 september gebruik van een toffe actie: je krijgt het bewaarmapje gratis bij je bestelling! Klik hier voor alle informatie.

Kip-pesto wraptaart

Kip-pesto Wraptaart

Kip-pesto, het is een klassieke combinatie. Ik houd ervan! Eerder deelde ik bijvoorbeeld een ultiem broodje kip-pesto, de kip-pesto sandwichcake en ik eet kip en pesto ook vaak in een pastasalade. Deze keer doen we het dus anders, en gaan we voor een makkelijke maaltijd met wraps.

De wraptaart is super simpel om te maken. Dit is hoe het werkt: meng in een kom gerookte kipblokjes met blokjes paprika en stukjes cherrytomaat. Dit meng je met groene pesto en crème fraîche. Dit zorgt ervoor dat de vulling lekker romig wordt.

De wraptaart bouw ik op uit wraps met daartussen de vulling met geraspte kaas. Om ervoor te zorgen dat de kip-pesto wraptaart zijn vorm behoudt kun je de taart het beste in opbouwen in een springvorm.

De kip-pesto wraptaart kun je koud eten, maar ik vind het lekkerder om hem even in de oven te verwarmen. Hierdoor smelt de kaas en is de wraptaart meer een geheel.

Kip-pesto wraptaart

Kip-pesto wraptaart

10 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 300 gram gerookte kipblokjes
  • 200 gram cherrytomaatjes in stukjes
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 wraps
  • 200 g geraspte oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een springvorm in.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • Meng de blokjes paprika met kipblokjes en stukjes tomaat. Roer hier de pesto en crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper en roer de pijnboompitjes door het mengsel.
  • Leg een wrap in de springvorm en verdeel hier ⅓ van het kip-pestomengsel over. Bestrooi dit met ⅓ van de kaas en dek dit af met een volgende wrap. Herhaal deze stappen en eindig met een wrap.
  • Verwarm de wraptaart 20 minuten in de oven. Snijd de wrap hierna in punten en serveer het direct.
  • Lekker met een groene salade van rucola.

Kip-pesto wraptaart
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Vlees

Kip-pesto wraptaart

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Tanja 24 augustus 2021 om 17:20

    Hoi Brenda,
    Misschien is het handig om bij de ingrediënten te zetten dat het om gerookte kipblokjes gaat. Ik had gewoon kipfilet. Deze even kort gebakken, dan lukt het ook wel. Maar de link naar Albert Heijn komt ook niet uit op gerookte kipblokjes.

    1. Brenda Hoff 3 september 2021 om 09:49

      Hoi Tanja, daar heb je een punt. Ik heb het er inmiddels bij gezet.
      Ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept