Ga naar de inhoud

Kip-pesto sandwichcake

Misschien is dit wel jouw spektakelstuk bij de paasbrunch volgend weekend. Een taart, maar dan gemaakt van laagjes brood. De kip-pesto sandwichcake is een topper die bij velen in de smaak zal vallen! Deze keer ga ik eens niet voor een paasrecept met eieren of geel. Ik ga voor de...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip-pesto sandwichcake

Misschien is dit wel jouw spektakelstuk bij de paasbrunch volgend weekend. Een taart, maar dan gemaakt van laagjes brood. De kip-pesto sandwichcake is een topper die bij velen in de smaak zal vallen!

Deze keer ga ik eens niet voor een paasrecept met eieren of geel. Ik ga voor de klassieke (en altijd-goed) combinatie kip-pesto. Kip en pesto verwerk ik in dit geval in een hartige taart, een broodtaart. Een gerecht dat super simpel is om te maken, en heel erg lekker. Zet jij deze kip-pesto sandwichcake op tafel met de paasbrunch?

Kip-pesto Sandwichcake

Paasbrunch recepten

Bij de paasbrunch ga ik vaak voor geel en eieren. Hapjes die helemaal bij het paasthema passen. Zoals eiersalade, broodkrans met scrambled eggs, filodeegtaartje met ei en de paastulband. Maar ter variatie wil je misschien ook wel een paar andere dingetjes op tafel zetten. Dit niet geel zijn, en zonder ei. Dan komt deze kip-pesto sandwichcake van pas!

En wil je de taart juist wel maken met ei en een geler tintje geven? Dan kun je hem juist wel combineren met geel en eieren, check dan dit recept.

Kip-pesto Sandwichcake

Kip-pesto sandwichcake

Een broodtaart zoals deze wordt ook wel sandwichcake genoemd. Het is zoals een (club)sandwich, maar dan in de vorm van een taart. Laagjes brood met daartussen beleg.

Ik koos in dit geval voor groene pesto met kip als uitgangspunt. Dit heb ik aangevuld met mozzarella, rucola en semi-zongedroogde tomaatjes. Roomkaas brengt alles bij elkaar en zorgt ervoor dat de laten goed op elkaar zitten. Geroosterde pijnboompitten en verse basilicum maken de Kip-pesto sandwichcake compleet.

Tip: in veel supermarkten verkopen ze sandwichbrood. Dit zijn lange plakken brood, zonder korsten. Het is heel fijn om dit brood voor deze sandwichcake te gebruiken. Dit brood heb ik gesneden in plakken van 10 x10 cm.

Je kunt de sandwichcake zo groot of klein maken als je zelf wilt. In dit geval heb ik een kleinere variant gemaakt, voor 4 tot 6 personen. Geschikt voor de paasbrunch zodat je naast de broodtaart ook nog iets anders kunt eten. Natuurijk kun je ook grotere porties maken zodat de kip-pesto sandwichcake Ā een complet lunch (of brunch of ontbijt) is.

Meer inspiratie

Een broodtaart als deze is niet alleen lekker voor de paasbrunch, hij doet het bijvoorbeeld ook erg goed bij een high tea als onderdeel van de hartige hapjes.

Lijkt een broodtaart of sandwichcake je erg lekker maar houd je niet van kip-pesto? Check dan deze twee broodtaarten die ik eerder deelde:

Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten.

Kip-pesto Sandwichcake

Kip-pesto Sandwichcake

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-pesto sandwichcake

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
2
Stap 2
Snijd de korsten van het brood en snijd het brood eventueel op maat.
3
Stap 3
Pak een sneetje brood en besmeer dit dun met een laagje roomkaas. Beleg dit met een beetje rucola en semi-zongedroogde tomaatjes. Leg hier weer een sneetje brood op.
4
Stap 4
Besmeer dit sneetje met groene pesto (let op dat je de zijkant van het brood vrij houdt zodat de pesto niet langs de zijkant van de sandwichtaart loopt straks) en beleg met plakjes kipfilet.
5
Stap 5
Leg hier weer een sneetje brood op en beleg dit met roomkaas, rucola en zongedroogde tomaatjes. Bedek dit met een sneetje brood en besmeer dit met de pesto en beleg met plakken mozzarella. Verdeel hierover nog een sneetje van het brood en besmeer dit met groene pesto en beleg met kipfilet. Dek af met een laatste sneetje brood.
6
Stap 6
Besmeer de bovenkant en zijkanten van de sandwichcake met een dun laagje roomkaas.
7
Stap 7
Maak de sandwichcake af met blokjes mozzarella, stukje kipfilet, semi-zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. Bestrooi met pijnboompitjes.
8
Stap 8
Bewaar de broodtaart afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Anny

Heb het gisteren bij de high tea van Sylvia gegeten. Hij was super gelukt en erg lekker groetjes Anny

Laat een bericht achter

Inge

Ik heb hem gemaakt en was heerlijk! Een succes tijdens de Paaslunch!

Laat een bericht achter

Lora

Prachtig om te zien... En lekker, lijkt me!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op