Ga naar de inhoud

Filohapjes van boursin en ei

Lekker hapje voor bij de brunch: filehapjes van Boursin en ei. Het zijn kleine quiches. Simpel om te maken met veel smaak.
Delen op

Filohapjes van boursin en ei

Filohapjes ei en boursin txt 2

Bij de paasbrunch is het leuk om naast broodjes ook andere kleine hapjes op tafel te zetten. Zo is de brunch afwisselend en kan iedereen overal lekker van proeven.  Zet daarom naast de broodjes met eieren ook deze leuke (en lekkere!) filohapjes van boursin en ei op tafel.

Om extra smaak aan de hapjes te geven heb ik Boursin Sjalot & Bieslook toegevoegd, dit geeft een heerlijke, licht kruidige, smaak aan de hapjes. Doordat deze roomkaas geen knoflook bevat is het goed geschikt voor het ontbijt of de brunch. Als je het iets heftiger wilt of deze hapjes bijvoorbeeld bij de borrel op tafel zet kun je ook kiezen voor de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden.

Filohapjes ei en boursin 02

Filohapjes van boursin en ei

Bereidingstijd 15 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 pakje filodeeg vellen (8 stuks)
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • 50 gram Boursin Sjalot & Bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • halve gele paprika
  • 2 stengels lente ui
  • Peper en zout

Extra benodigd: muffinbakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvorm in.

Zorg ervoor dat het filodeeg ontdooid is. Snijd de lente ui in ringen en de gele paprika in blokjes.
Vouw de vellen filodeeg dubbel en vervolgens nogmaals zodat een vierkant labje ontstaat. Leg de opgevouwen filodeeg in de vormpjes.

Klop de eieren los met een garde, en klop de boursin, bloem, peper en zout door het ei. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Roer de paprika en lente ui en 30 gram van de geraspte kaas ook door het eimengsel.

Verdeel het beslag over de vormpjes met filodeeg en bestrooi dit met het overige geraspte kaas.
Verwarm de muffins 20 tot 25 minuten in de oven, tot het eimengsel gestold is en het deeg mooi goudbruin is geworden.

Tips:

  • De hapjes zijn warm het lekkerste. Als je ze van te voren maakt kun je ze voor het opdienen nog even een paar minuten verwarmen in de oven.
  • Als je naast de kruidige ook een lichte knoflooksmaak aan je hapjes wilt geven vervang je de Boursin Sjalot & Bieslook door Boursin Knoflook & Fijne Kruiden. 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes

19 reacties

Rolean

Brenda, Welke afmetingen heeft de muffinbakvorm, a.u.b.?

Laat een bericht achter

Daisy (Lekker Happen)

Hoi Brenda, Ik kwam dit zelfde recept + foto tegen op 'Recepten uit Limburg', waarschijnlijk staat het dan ook wel ergens op hun Facebookpagina. Ik weet niet of jij hier al weet van hebt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je reactie Daisy, ik zie dat ze nog meer recepten van me hebben overgenomen. Ik ga ze er eens op aanspreken, want dit is natuurlijk niet de bedoeling. Groeten, Brenda

Jolene

Laat het maar 2e paasdag worden, dan ga ik deze maken!

Laat een bericht achter

Willy

ook paas 2015 is het een heerlijke versnapering op de brunch

Laat een bericht achter

Marloes

Er staat geen Boursin bij de ingrediënten :) Heb ik 50 gram nodig?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Staat er wel tussen hoor: 50 gram Boursin Sjalot & Bieslook Dat is de Boursin, de variant Sjalot & Bieslook

Suus

Dit ga ik zeker maken met Pasen

Laat een bericht achter

Sandra

Allereerst Brenda wat heb jij een leuke blog! Ik ga deze hapjes zeker maken dit weekend, maar een vraagje: moet de filodeeg niet ingesmeerd worden met boter of olie?

Laat een bericht achter

Annetje

Brenda, heb je ook een printversie van de recepten? Zou zo makkelijk zijn! Nu heb je vaak een recept op drie pagina,s. Dank.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Als je klikt op het printfriendly icoontje (het lichtgroene icoontje onder aan de post) opent zich een nieuw scherm. Dit is de printbare versie, met daarin alle tekst en foto's van mijn artikel. Vervolgens kun je delen tekst en foto's wegklikken door 1 keer op de delen tekst of foto's te klikken. Zo bepaal je zelf wat je wel en niet uitprint.

Annetje

Brenda, vanwaar die bloem?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Door de bloem wordt het eimengsel iets dikker, hierdoor stolt het ei sneller en is er minder kans op mislukking.

Daniëlle

ziet er erg lekker uit!

Laat een bericht achter

Ina

Wat een heerlijk een feestelijk Paasgerechtje! :) En Boursin mag best een beetje aangeprezen worden! Fantastisch spul!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik ben er ook dol op. Gewoon 'kaal' op een toastje is al lekker.

Anne

Gesponsord door Boursin? Zag op Simone's Kitchen precies hetzelfde product langskomen in het kader van Pasen. Maar goed, het klinkt wél heel lekker ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit is inderdaad een gesponsord bericht. Al is het receptje er niet minder lekker om hoor. Dit hapje staat bij mijn paasbrunch zeker op tafel :)

Ina

Wat fantastisch! Dat heb ik ook nooit geweten. :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op