Appel galettes met karamel
Bewaren
Een feestelijk toetje, of hapje bij de koffie. Ja dit recept is multifunctioneel! De appel galettes met karamel zijn een feestje, perfect om 2020 mee af te sluiten. Weer eens wat anders dan een oliebol 😉
Appel galettes met karamel
Een open appelflap, zou zou je deze zoete hapjes ook kunnen noemen. Het is krokant bladerdeeg gevuld met warme appel met kaneel en suiker. Net als bij de klassieke appelflap.
Het lastigste van dit gerechtje is het vouwen van het bladerdeeg, als een bakje. Eerst steken we een zo groot mogelijke cirkel van het bladerdeeg. Hierop verdelen we in het midden het appelmengsel. Het is het mooiste als je de buitenste randen van het deeg een beetje over de appel vouwt. Tijdens het bakken komt de rand omhoog en ontstaat er een klein bakje.
De appel galettes serveer ik als een gebakje. Super lekker om hier nog een beetje karamelsaus over te verdelen. in dit geval gebruik ik hiervoor Dulce de leche. Verwarm dit in een kommetje kort in de magnetron en roer het door, zo kun je het over de gebakjes lepelen.
De appel galettes serveer ik in dit geval als toetje, met een bol karamelijs. Maar je kunt de galettes ook als taartje serveren bij de koffie. Laat het bol ijs in dat geval achterwege en spuit een toef slagroom op de taartjes om het af te maken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appel galettes met karamel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Roer de blokjes appel met kaneel, 2 theelepels suiker en citroensap door.Stap 3
Snijd een zo groot mogelijke cirkel van de plakjes bladerdeeg.Stap 4
Verdeel in het midden van het bladerdeeg het appelmengsel en vouw de randen het bladerdeeg een stukje dicht.Stap 5
Bestrijk het bladerdeeg me ei en bestrooi dit met de overige suiker.Stap 6
Bak de appel galettes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin kleurt en gaar en knapperig is.Stap 7
Verdeel karamelsaus over de mini appel galettes en serveer met een bol (karamel)ijs.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appel galettes met karamel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Roer de blokjes appel met kaneel, 2 theelepels suiker en citroensap door.Stap 3
Snijd een zo groot mogelijke cirkel van de plakjes bladerdeeg.Stap 4
Verdeel in het midden van het bladerdeeg het appelmengsel en vouw de randen het bladerdeeg een stukje dicht.Stap 5
Bestrijk het bladerdeeg me ei en bestrooi dit met de overige suiker.Stap 6
Bak de appel galettes 15-20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin kleurt en gaar en knapperig is.Stap 7
Verdeel karamelsaus over de mini appel galettes en serveer met een bol (karamel)ijs.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.