Ga naar de inhoud

Empanada’s met shoarma-gehakt

Heerlijke empanada’s gevuld met gehakt. Een soort shoarma met Turkse pizza gecombineerd. Empanada’s met shoarma-gehakt. Lekker met knoflooksaus om in te dippen

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Empanada’s met shoarma-gehakt

Een recept met een twist. Empanada’s met een andere vulling dan normaal gesproken. Namelijk met een gehaktmengsel dat op smaak is gebracht met shoarmakruiden. Het resultaat zijn hele lekkere empanada’s met shoarma-gehakt.

Empanada’s met shoarma-gehakt

Deze pakketjes zijn een combinatie van shoarma met een Turkse pizza en een plaattaart. Dat maakt deze heerlijke empanada’s gevuld met gehakt. Bladerdeegpakketjes om je tanden in te zetten.

De naam empanada komt volgens wikipedia van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Of ander deeg. De vulling kan van alles zijn, bijvoorbeeld gekruid gehakt.

Deze keer gaan we dus voor gehakt met groenten en shoarmakruiden. En om het compleet te maken dip ik de empanada’s met shoarma-gehakt graag in knoflooksaus.

Empanada’s met shoarma-gehakt

Empanada’s met shoarma-gehakt

De empanada’s met shoarma-gehakt zijn simpel om te maken. De basis van de vulling is geruld gehakt dat ik op smaak breng met shoarmakruiden. Door het toevoegen van de shoarmakruiden is de vulling direct op smaak, het heeft iet veel meer nodig. Wel bak ik hierbij ui, knoflook en blokjes paprika mee. Samen met tomatenpuree.

Dit mengsel verdelen we over plakjes bladerdeeg, daarbij voeg ik nog wat geraspte cheddarkaas toe. Hierna vouwen we het bladerdeeg dicht, als een mooi pakketje. De dichtgevouwen empanada’s bestrijk je met ei voor je ze in de oven goudbruin en gaar bakt.

De empanada’s met shoarma gehakt kun je los eten, maar het is ook lekker om te serveren met ijsbergsla en knoflooksaus.

Empanada’s met shoarma-gehakt

Shoarma variatierecepten

Het geheim van deze lekkere empanada’s met shoarma-gehakt zijn wat mij betreft de shoarmakruiden. Ik hou van een goed broodje shoarma, maar vind het ook lekker om shoarmakruiden in andere gerechten terug te laten komen. Zo heb je toch de smaak van een broodje shoarma, maar dan verwerkt met andere ingrediënten. Deze gerechten met shoarmakruiden zijn mijn favorieten:

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze empanada’s met shoarma-gehakt

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rul het gehakt samen met de ui en knoflook in een koekenpan met olie. Doe de shoarmakruiden erbij, roer door elkaar en bak even mee.
3
Stap 3
Doe de paprikablokjes erbij samen met het tomatenpuree en bak mee.
4
Stap 4
Lepel het gehaktmengsel iets onder het midden van het plakje bladerdeeg. Bestrooi met cheddar kaas.
5
Stap 5
Vouw de empanada dicht door het onderste deel over de vulling te leggen en vouw vervolgens de zijkanten van het deeg over de vulling en rol de empanada op. Druk de onderkant en zijkanten goed dicht.
6
Stap 6
Doe dit ook met de rest van het deeg en de rest van de vulling.
7
Stap 7
Leg de empanada’s op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
8
Stap 8
Bak de gehakt-empanada’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze bruin en gaar zijn.
9
Stap 9
Serveer de empanada’s met knoflooksaus om in te dippen, en eventueel met ijsbergsla.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

A de Bruin

Ziet er goed uit! Kleine tip, ze zijn ook kant en klaar te bestellen :), ook voor consumenten: https://qsta.nl/nl_NL/hola-empanadas/

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op