Ga naar de inhoud

Kipshoarma met geroosterde groenten

Kipshoarma met geroosterde groenten. Een gezondere variant op het broodje shoarma, met geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kipshoarma met geroosterde groenten

Zo in het begin van het nieuwe jaar hebben vele van ons het voornemer om gezonder te eten en minder te snacken. Een broodje shoarma past daar misschien niet helemaal bij? Dan heb ik in dit geval de oplossing: kipshoarma met geroosterde groenten. In dit geval kipshoarma met bloemkool en kikkererwten.

Zo lekker! Een gezondere variant op het welbekende broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Dit had een vegan shoarmabowl kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik heb namelijk wel kipshoarma aan dit recept toegevoegd. De kruidige reepjes kipshoarma passen heel mooi bij de geroosterde groenten, in dit geval bloemkool, wortel en krokante kikkererwten.

Het is weer eens wat anders dan het standaard broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Deze maaltijd met Ā kipshoarma is super simpel om te maken. De bloemkool rooster ik samen met wortel, kikkererwten en rode ui in de oven. Ik breng dit op smaak met zout en peper en gemalen komijn.

Terwijl de groenten in de oven worden geroosterd bak ik in de koekenpan de kipshoarma gaar.

Voor het serveren roer ik de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten. Garneer met verse peterselie en serveer met naan of pitabrood en hummus erbij.

Dit broodje kipshoarma is misschien wel net zo lekker als de vette hap. Zet jij deze lekkere maaltijd op tafel?

–> Wil je liever iets anders met kipshoarma? Check dan het snelle recept van bami met kipshoarma. Of ga je liever voor een boerenkoolstamppot, bekijk dan dit recept.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Kipshoarma met geroosterde groenten

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kipshoarma met geroosterde groenten

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2

Verdeel de blomkoolroosjes met de rode ui, kikkererwten en wortel over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en komijnzaad. Besprenkel met ongeveer 2,5 eetlepel olijfolie en meng dit door elkaar.

3
Stap 3
Rooster de groenten 25 minuten in de oven.
4
Stap 4
Verwarm ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak hier de kipshoarma in aan.
5
Stap 5
Verwarm de laatste 5 minuten het naanbrood mee in de oven.
6
Stap 6
Roer de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten.
7
Stap 7
Besmeer een naan of pitabroodje met hummus en beleg dit met het shoarma-bloemkoolmengsel. Garneer met peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

2 reacties

maria

Gisteravond dit gemaakt, het was echt erg lekker!!! Heerlijk gegeten! Het hele gezin was het daar mee eens.....en dat wil wat zeggen... :-)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super om te horen Maria

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op