Ga naar de inhoud

Kipshoarma met geroosterde groenten

Kipshoarma met geroosterde groenten. Een gezondere variant op het broodje shoarma, met geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2

Verdeel de blomkoolroosjes met de rode ui, kikkererwten en wortel over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en komijnzaad. Besprenkel met ongeveer 2,5 eetlepel olijfolie en meng dit door elkaar.

3
Stap 3
Rooster de groenten 25 minuten in de oven.
4
Stap 4
Verwarm ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak hier de kipshoarma in aan.
5
Stap 5
Verwarm de laatste 5 minuten het naanbrood mee in de oven.
6
Stap 6
Roer de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten.
7
Stap 7
Besmeer een naan of pitabroodje met hummus en beleg dit met het shoarma-bloemkoolmengsel. Garneer met peterselie.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Zo in het begin van het nieuwe jaar hebben vele van ons het voornemer om gezonder te eten en minder te snacken. Een broodje shoarma past daar misschien niet helemaal bij? Dan heb ik in dit geval de oplossing: kipshoarma met geroosterde groenten. In dit geval kipshoarma met bloemkool en kikkererwten.

Zo lekker! Een gezondere variant op het welbekende broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Dit had een vegan shoarmabowl kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik heb namelijk wel kipshoarma aan dit recept toegevoegd. De kruidige reepjes kipshoarma passen heel mooi bij de geroosterde groenten, in dit geval bloemkool, wortel en krokante kikkererwten.

Het is weer eens wat anders dan het standaard broodje shoarma met knoflooksaus.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Deze maaltijd met  kipshoarma is super simpel om te maken. De bloemkool rooster ik samen met wortel, kikkererwten en rode ui in de oven. Ik breng dit op smaak met zout en peper en gemalen komijn.

Terwijl de groenten in de oven worden geroosterd bak ik in de koekenpan de kipshoarma gaar.

Voor het serveren roer ik de gebakken kipshoarma door de geroosterde groenten. Garneer met verse peterselie en serveer met naan of pitabrood en hummus erbij.

Dit broodje kipshoarma is misschien wel net zo lekker als de vette hap. Zet jij deze lekkere maaltijd op tafel?

–> Wil je liever iets anders met kipshoarma? Check dan het snelle recept van bami met kipshoarma. Of ga je liever voor een boerenkoolstamppot, bekijk dan dit recept.

Kipshoarma met geroosterde groenten

Kipshoarma met geroosterde groenten

 

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

2 reacties

maria

Gisteravond dit gemaakt, het was echt erg lekker!!! Heerlijk gegeten! Het hele gezin was het daar mee eens.....en dat wil wat zeggen... :-)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super om te horen Maria

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op