Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Boerenkoolstamppot met shoarma

Stamppot met een twist! Boerenkoolstamppot met shoarma. Deze keer is de boerenkool roergebakken in de wok en jus van de shoarma. Dit maakt het extra lekker!
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok en bak de kipfilet samen met de ui en blokjes paprika aan. Bak tot de kipfilet rondom aangebakken en gaar is.
4
Stap 4
Haal het kipfiletmengsel uit de pan en zet even weg op het aanrecht. Roerbak in de ‘jus’ van de kipshoarma de boerenkool ongeveer 7 minuutjes.
5
Stap 5
Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd er ook door samen met de boerenkool. Roer tot slot de kipshoarma met paprika door de stamppot.
6
Stap 6
Serveer de boerenkoolstamppot met shoarma met jus, of knoflooksaus ;)

Tip: Ik nam kipshoarma omdat ik dit lekkerder vind. Als je liever de echte shoarma gebruikt is dit natuurlijk geen probleem.

Boerenkoolstamppot met shoarma

Stamppot met een twist! Daar gaan we vandaag voor. Ik ben gek op de Hollandse stamppotten, boerenkool met worst staat hier dan ook regelmatig op tafel. Maar iedere keer hetzelfde is wel een beetje saai. Daarom besloot ik het eens anders te doen met een lekkere boerenkoolsamppot met shoarma.

Gewokte boerenkool met shoarma

Boerenkoolstamppot met shoarma

Of eigenlijk is het gewokte boerenkoolstamppot met kipshoarma in mijn geval. Door eerst de kipshoarma te bakken en hierna de boerenkool hierin te roerbakken krijgt de boerenkool extra veel smaak. Wat hem nog lekkerder maakt. Hierdoor heb je geen extra smaakmakers nodig voor de boerenkool.

Wij vonden deze variant op de boerenkoolstamppot zo lekker dat we hem zeker vaker gaan eten. Zelfs Fem smulde er van!

Boerenkoolstamppot met shoarma

Bekijk ook andere recepten

4 reacties

Michiel
5/5 sterren

Hallo Brenda, Heb dit recept gisteren gemaakt. Weliswaar met kip kebab, want ik greep mis bij AH. We hebben gesmuld. Ik vond het in eerste instantie een beetje flauw, maar met een beetje komijn en beetje chilipoeder, van ieder een theelepeltje was dit een heel smakelijk recept. Gaan het zeker vaker eten, maar moet eerst nog je boerenkool met chorizo eens proberen

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen Michiel!

Marjolijn

Ha Brenda, Ben nu de boerenkoolstamppot aan het bereiden voor morgen. Wat een smakelijke en kleurrijke variant op de “gewone stamppot”! Ruikt alleen al heel erg lekker, wij zijn reuze benieuwd. Dank je wel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om van je te horen Marjolijn, ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op