Ga naar de inhoud

Bami met kipshoarma

Een super simpele makkelijke maaltijd. Bami met kipshoarma. Een gezond shoarmagerecht, bijna net zo lekker als het broodje shoarma.
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Fruit de ui met knoflook aan in een hapjespan met olie, voeg na een paar minuutjes de kip toe en bak dit mee tot de kip gaar is. Zet de kip hierna weg in een andere kom.
2
Stap 2
Doe weer een beetje olie in de pan en bak hier de roerbakgroenten in aan. Bak de groenten 10 minuten, tot het mooi gaar is.
3
Stap 3
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Giet de mienestjes af en roer dit door het groentemengsel. Verdeel over de borden en verdeel vervolgens het kipmengsel over de borden. Serveer de bami met kipshoarma hierna direct.
5
Stap 5
Breng de bami op je bord eventueel nog op smaak met een beetje ketjap.

Bami met kipshoarma

Dit is een gevalletje super simpele makkelijke maaltijd. Ideaal als je geen tijd of zin hebt om te koken. Bami met kipshoarma. Een shoarmagerecht, maar dan gezond.

Dit gerecht is zo simpel, dat ik zelfs heb getwijfeld of ik het wel op de blog moest delen. Je hebt er weinig voor nodig, en het is snel klaar. Maar de reactie bij mij aan tafel heeft me er toch van overtuigd om het recept ook met jullie te delen. Iedereen zat er van te smullen. Een gevallen kleine moeite, groots resultaat.

Bami met kipshoarma

Bami met kipshoarma

Bijna alle ingrediënten die we nodig hebben voor deze snelle maaltijd zitten in de titel van het recept, bami en kipshoarma. Wat groenten is ook wel fijn, in dit geval heb ik gekozen voor een zak roerbakgroenten. Wees vrij om hierin de variëren.

De reepjes kipshoarma bak je aan, de groenten bak je aan en de mienestjes worden gekookt. Dit alles bij elkaar maakt een heerlijk maaltje. Op knoflook na heb ik geen extra smaakmakers gebruikt. De gekruide kip geeft alle smaak aan je gerecht. Eventueel kun je op je bord nog een beetje ketjap voor de bami mengen.

Wil je liever iets anders met shoarma maken? Dan tip ik je graag deze ovenschotel, of deze stamppot met broccoli en shoarma. En tot slot dit gerecht met shoarma en rijst.

Bami met kipshoarma

 

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op