Ga naar de inhoud

Vaderdag recepten

Sweet chili pulled chicken
3x Bavettespiesjes
BBQ Chicken plaattaart
De ultieme Vaderdag-croissant, met heerlijke toppings om je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Zoals de ultieme croissant met scrambles egg’s en spek, of ga je voor zalm?
BBQ Gehaktbrood met spek
Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.
Philly cheese steak spiesen
sloppy joe

Vaderdag Recepten

Vaderdag, de dag van het jaar om papa te verrassen! Een lekker ontbijt met daarbij zelfgemaakte knutsels gemaakt van de kids is natuurlijk altijd goed. Maar denk ook eens aan het avondeten! Ook hier kun je je vader lekker mee verrassen op vaderdag. Op deze pagina geven we je inspiratie voor Vaderdag recepten. Allerlei recepten die bij de meeste vaders in de smaak zullen vallen! En zonen, dochters, moeders en kleinkinderen smullen natuurlijk ook lekker mee.

Kook het lievelingsgerecht van je vader (of man). Of pak juist uit met iets anders!

Wat eten we op Vaderdag?

Papa is stoer, groot en sterk. Dus op Vaderdag stemmen we de gerechten hierop af. Bij het ontbijt zijn eieren met spek altijd een goed idee. Nu kun je een ei bakken en met spek serveren, maar hier kun je natuurlijk ook mee variëren. Of het net even anders doen dan anders. Bak het ei met spek eens in een muffinvorm, of serveer de spek met American Pancakes.

Het avondeten is ook een moment om uit te pakken met Vaderdag. Ga voor een goedbelegde burger of spareribs bijvoorbeeld. Of wat dacht je van wat lekkers van de bbq?

Vaderdag recepten

Vaderdag recepten met een stoer tintje. Bij het ontbijt of diner. Maar natuurlijk kun je ook je vaders lievelingstaart bakken of zijn lievelingsmaaltje maken.

Qua ontbijtrecepten is er van alles mogelijk. Wat dacht je van het lievelingsontbijtje van je vader, of eieren met spek? Of misschien wel zelfgemaakte croissants in hart-vorm. Als dat geen liefde is..

Gerechten van de barbecue doen het altijd goed. Bak burgers op de barbecue, lekkere spiesjes of neem de tijd voor spareribs. Deze kun je garen in de oven, slowcooker of op de bbq natuurlijk.

De sloppy joe is ook een topper voor Vaderdag. En wat dacht je van het patatje kipsaté met een twist?

Het is extra leuk om samen met de (kleine) kids iets lekkers voor papa te maken. Kneed samen met de kids de hamburger, of laat zij het spek of het eitje bakken in de pan. Hierdoor zal het vaderdagdiner (of -ontbijt) nog lekkerder smaken!

Vaderdag recepten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken