Ga naar de inhoud

Sweet chili pulled chicken

Een heerlijke maaltijd om samen van te genieten: Sweet chili pulled chicken. Met sweet chilisaus, wortel en avocado.

45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Sweet chili pulled chicken

Sweet chili pulled chicken

Een heerlijke maaltijd om samen van te genieten, bijvoorbeeld tijdens een EK-wedstrijd: Sweet chili pulled chicken. Met sweet chilisaus, wortel en avocado.

Sweet chili pulled chicken

Pulled chicken maken

Het is altijd fijn om makkelijke gerechten voor een grotere groep achter de hand te hebben. Dit is er zo eentje. Pulled chicken. Dat komt omdat pulled chicken maken ook heel makkelijk vooraf kan!

Zo hoef je die pan voordat je met je gasten gaat eten alleen nog even op te warmen. Wat lekkere toppings erbij en serveren maar. Of smullen maar. Ideaal!

Broodje sweet chili pulled chicken

Dit broodje met pulled chicken is perfect om deze week te serveren tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de sweet chili pulled chicken.

Sweet chili pulled chicken

Hoe maak je pulled chicken?

Pulled chicken kan je in heel veel recepten gebruikt, van salades tot voorgerechten tot hoofdgerechten. Denk bijvoorbeeld aan deze pulled chicken taco’s.

Om sweet chili pulled chicken te maken kun je kipfilet- of kippendijen zonder bot gebruiken. De dijen zijn van nature sappiger, maar beide werken. Ik gebruik in dit recept kippendijfilet. Je wilt geen vel of botten voor deze methode, omdat je de kip gaat versnipperen.

Je begint met een beetje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Doe de kip erbij en bestrooi de bovenkant royaal met zout en peper. Laat dit 5 minuten bakken (het moet een beetje goudkleurig zijn) en gebruik dan een tang om de kip om te draaien.
Kook de kip zo’n 7-10 minuten. Kippendijen hebben iets meer tijd nodig dan kipfilets.

Wanneer de kip gaar is, zijn er twee manieren om deze te versnipperen: met twee vorken, of met de staafmixer. Wanneer je twee vorken gebruikt leg je de gekookte kipfilet op een bord of snijplank en gebruik je de vorken om het vlees uit elkaar te trekken en te versnipperen. Herhaal dit voor elke kipfilet.

De staafmixermethode is veruit de snelste en gemakkelijkste manier om kip te versnipperen. Plaats alle gekookte kipfilets in een kom. Mix op een lage snelheid en binnen 15 seconden heb je versnipperde kip. Supermakkelijk!

Sweet chili pulled chicken

Het fijne is dat dit recept niet alleen super lekker is, maar het is ook nog eens heel eenvoudig om de sweet chili pulled chicken te maken.

In een pan bakken we de kippendijfilet aan en gaar. Hierna halen we de kip uit de pan en bakken we in dezelfde pan, en het vet van de kip, de uien glazig. Hier gaat kippenbouillon en sweet chilisaus bij.

Ondertussen halen we de kip uit elkaar met 2 vorken, zodat pulled chicken ontstaat. Roer de pulled chicken door het sweet chili-mengesel.

Serveer de sweet chili pulled chicken zoals jij wilt. Ik ben gegaan voor wraps met geraspte kool en geraspte wortel met blokjes avocado. In stijl van het Nederlands elftal. Maar je kunt ook gaan voor broodjes of Turks brood.

Ingrediënten

personen

Voor erbij

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sweet chili pulled chicken

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan of koekenpan. Bak hier de kip rondom in aan en gaar. Haal de kippendijen hierna uit de pan
2
Stap 2
Bak de ui glazig in het vet van de kippendij. Doe hierna de kippenbouillon en sweet chilisaus erbij en verwarm dit 10 minuutjes mee.
3
Stap 3
Haal ondertussen met 2 vorken de gebakken kippendijen uit elkaar. Roer de pulled chicken hierna door de saus en verwarm even mee.
4
Stap 4
Serveer de sweet chili pulled chicken op een wrap. Met een lik crème fraîche en top af met geraspte kool en wortel en blokjes avocado. Serveer eventueel met wat extra sweet chilisaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op