Ga naar de inhoud

Philly Cheese Steak spiesen

Een barbecuespies, gebaseerd op de Philly Cheese Steak Sandwich. Dat zijn deze Philly cheese steak spiesen. Een spies met biefstuk, groenten en brood. En een heerlijke kaassaus mag daarbij niet ontbreken.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Philly cheese steak spiesen

Philly Cheese Steak spiesen

Een barbecuespies, gebaseerd op de Philly Cheese Steak Sandwich. Dat zijn deze Philly cheese steak spiesen. Een spies met biefstuk, groenten en brood. En een heerlijke kaassaus mag daarbij niet ontbreken.

Philly cheese steak spiesen

Yes, dit is natuurlijk de tijd om te barbecueën. Ik deel daarom graag een lekker barbecuerecept met je. Deze keer dus Philly Cheese Steak spiesen. Gebaseerd op de Philly Cheese Steak.

Wat is een Philly Cheese Steak denk je nu misschien? Nou, dat is een sandwich dat oorspronkelijk uit Philadelphia komt. Uit Amerika dus. Een broodje belegd met dun gesneden stukjes biefstuk en gesmolten kaas. Op basis van dit broodje zijn deze spiesen gemaakt.

Philly cheese steak spiesen

Philly cheese steak spiesen

Voor de philly cheese steak spiesen heb ik de basisingredinten van de Philly cheese steak gebruikt. Het gebruik van de sandwich (stokbrood in dit geval) maakt deze spies anders dan andere spiesen.

Het klaarmaken van de spiesen is heel eenvoudig. Als je houten satéprikkers gebruikt week je deze eerst even in water. De ingredienten die we gebruikt zijn biefstuk, rode ui, paprika (geel en groen in dit geval), champignons en stokbrood. Zorg ervoor dat je deze ingrediënten in ongeveer even grote stukken snijdt. Zo raken ze allemaal de barecue tijdens het grillen en kunnen alle ingrediënten gelijkmatig garen. En hierdoor ontstaan er ook mooie trilstrepen op de biefstuk en de stukken brood.

De spiesen bevatten geen speciale kruiden, alleen peper en zout. Maar het extraatje is de kaassaus. Dat mag natuurlijk niet ontbreken! Hiervoor gebruik ik naast de basis van boter en melk een mix van cheddar kaas en jong belegen kaas. Dit vormt samen een heerlijke (beetje dik en sticky) kaassaus die ik op smaak breng met zout, peper en worchestershire saus.

Kortom, een lekkere barbecuespies met biefstuk, krokant brood, champignons, paprika en rode ui. Met een lekkere kaassaus voor erbij.

Philly cheese steak spiesen

Barbecuespiesen

Heb je na deze Philly cheese steak spiesen trek gekregen in meer barbecuespiesen? Of kun je gewoon meer inspiratie en ideeen voor de barbecue gebruiken?

Ingrediënten

stuks

Voor de kaassaus:

Extra benodigd

  • 6 satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze philly cheese steak spiesen

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Wel de satéprikkers in een bakje met water.
2
Stap 2
Snijd de biefstukken, rode ui, paprika en het brood in stukken van ongeveer dezelfde grootte.
3
Stap 3
Rijg de ingrediënten op de stokjes. Het is mooi als de rode ui, groene en gele paprika mooi verdeeld zijn. Dus niet allemaal naast elkaar.
4
Stap 4
Bestrijk de spiesjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5

Bereid de kaassaus door boter in een pannetje te smelten. Doe hierna de melk erbij en verwarm even mee voor je de kaas toevoegt. Roer goed door en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot een smeuïge kaassaus ontstaat. Roer tot slot de worchestershire saus erdoor en breng de kaassaus op smaak met zout en peper.

6
Stap 6
Grill de biefstukspiesen op de barbecue of grillplaat, rondom aan.
7
Stap 7
Serveer de Philly cheese steak spiesen samen met de nog warme kaassaus.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Spitskoolstamppotje met slavink
Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op