Ga naar de inhoud

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Het lange Hemelvaart-weekend is begonnen. Tijd voor een barbecuerecept! Deze keer deel ik een kipspiesje dat waarschijnlijk bij veel mannen in de smaak gaat vallen, al is mijn ervaring inmiddels dat de vrouwen dit ook lekker vinden hoor! We gaan namelijk aan de slag met kipspiesjes met bier/honing marinade. Klinkt...
2 uur Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Het lange Hemelvaart-weekend is begonnen. Tijd voor een barbecuerecept! Deze keer deel ik een kipspiesje dat waarschijnlijk bij veel mannen in de smaak gaat vallen, al is mijn ervaring inmiddels dat de vrouwen dit ook lekker vinden hoor! We gaan namelijk aan de slag met kipspiesjes met bier/honing marinade. Klinkt goed hé? En dat is het ook!

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Kipspiesjes gemarineerd in bier met honing. Klinkt goed he? En dat is het ook!

Het is een super simpel recept, met veel smaak! De kip marineren we in dit geval in een mengsel van bier met honing, sojasaus, mosterd en knoflook. Dit maakt een zoetige marinade met een vleug pit waar je ook zeker het bier in terug proeft.

De kipspiesjes met bier/honing marinade kun je heel gemakkelijk in een zakje laten marineren. Dit doe je voor minimaal 2 uur, maar langer kan ook, tot 24 uur. Bewaar de kip in marinade wel in een afgesloten zakje, in de koelkast.

Als je wilt kun je de marinade als de kipspiesjes op de barbecue gaan ook nog even inkoken en de spiesjes hiermee bestrijken. Dit geeft de kipspiesjes met bier/honing marinade nog meer smaak.

De kipspiesjes met bier/honing marinade bestrooi ik voor het serveren met fijngehakte peterselie. Je kunt hiervoor ook koriander gebruiken als je ervan houdt. Serveer met friet en mayonaise en je barbeuce-maaltijd is compleet.

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Trendy Citi Chef 40 FS

Om de kipspiesjes met bier/honing marinade te bereiden mocht ik aan de slag met een nieuwe versie van één van de CADAC gasbarbecues. De Citi Chef is er nu in een variant die op houten poten staat. Een ideale gasbarbecue om te gebruiken in de tuin of op het balkon.

De Citi Chef 40 FS is makkelijk schoon te maken door de uitneembare vetopvangpan, deze pan is vaatwasserbestendig. De barbecue heeft afneembare zijtafels met ophanghaken, en ook de deksel kun je aan de achterkant haken als wind- of spatscherm. Onder de barbecue zit een opbergplateau voor de gasvoorziening.

De Citi Chef 40 FS wordt geleverd inclusief een pandrager, een BBQ rooster en een deksel met thermometer. Je kunt de barbecue naar wens uitbreiden met andere accessoires van CADAC.

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Kipspiesjes met bier/honing marinade

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • 8 satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kipspiesjes met bier/honing marinade

Voorbereiding: 2 uur
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilet in stukken.
2
Stap 2
Meng in een stevig plasticzakje de marinade: 2 teentjes geperste knoflook met bier, honing, mosterd, sojasaus, olijfolie zout en peper. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
3
Stap 3
Doe de blokjes kip bij de marinade in de zak en sluit de zak goed af. Laat de kip 2 tot 24 uur marineren.
4
Stap 4
Leg de satéprikkers een half uurtje voor je de kip aan de prikkers wilt rijgen in een bakje met water.
5
Stap 5
Rijg de kip aan de satéprikkers.
6
Stap 6

Verwarm de CADAC Citi Chef 40FS. Zet de barbecue hierna lager en leg de kipspiesen erop. Doe de deksel op de barbecue en bak de spiesen een paar minuten voor je ze omdraait. Draai de spiesen hierna nog 1 of 2 keer om zodat ze goed gaar zijn.

7
Stap 7

Bestrooi de kipspiesen voor het serveren met fijngehakte peterselie of koriander. Serveer desgewenst met mayonaise.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op