Ga naar de inhoud

Patatje kipsaté – Loaded fries

Het lekkerste patatje kipsaté . Met krokante frietjes uit Airfryer of oven, kip, satésaus en lekkere toppings om het af te maken.

20 minuten Voorbereidingstijd
7 minuten Bereidingstijd
Delen op

Patatje kipsaté – Loaded fries

Het weekend staat weer voor de deur, tijd voor een lekker weekendmaaltje. Als er iets is waar ik vooral in het weekend van geniet is het een patatje of een frietje. Dit patatje kipsaté wordt ook wel loaded fries genoemd.

Patat, met van alles erbij en erop. Zo lekker! En ik gebruik in dit geval speciale frites, die extra snel krokant zijn na het bakken in de Airfryer of oven.

Patatje kipsaté - loaded fries

Loaded fries – Patatje kipsaté

Een patatje compleet, met van alles erop en eraan. Een soort kapsalon, maar dan anders. Deze keer ga ik voor een combinatie met kipsaté.

Krokante frietjes met homemade satésaus (of pindasaus), kipsaté, taugé, frisse ringetjes lente-ui en pinda’s. Dat is wat het is. Een perfect weekendmaaltje.

Quiks Airfryer frites

De frites die ik voor dit gerecht gebruik zijn geen gewone frietjes, maar Quiks Airfryer frites. Afgelopen zomer hebben wij deze frites ontdekt en sindsdien willen we niet meer zonder.

Dit is de enige verse Airfryer (of oven) friet uit het koelschap van de supermarkt. Je bakt de frietjes binnen no time super krokant. De Airfryer frites zijn voorgebakken in 100% zonnebloemolie, hierdoor hoeven ze minder lang in de Airfryer of oven.

Quicks Airfryer frites is verkrijgbaar bij Boon, Deen Supermarkten, Jan Linders, Vomar, Hoogvliet en PicNic.

Patatje kipsaté - loaded fries

Patatje kipsaté

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Quicks

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Airfryer, oven of frituurpan
  • 6 satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze patatje kipsaté – loaded fries

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 7 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer het 30 minuten in ketjap. Rijg de blokjes kipsaté hierna aan de satéprikkers.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de kipsaté in aan.
3
Stap 3
Bereid ondertussen de satésaus.
4
Stap 4

Bereid de Quiks Airfryer friet 7 minuten op 180 graden in de Airfryer of kijk op de verpakking voor bereiding in oven of frituurpan.

5
Stap 5
Verdeel de krokante frietjes over de borden. Verdeel hierover een lepel satésaus, de stokjes kipsaté en vervolgens nog een lepel satésaus. Verdeel hierover de taugé en bestrooi met lente-ui en pinda’s. Serveer de plakjes komkommer erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

1 reacties

jEAN-lOUIS Stahlecker

Deze patat wordt niet meer verkocht door Hoogvliet Deen bestaat niet meer Vomar bestaat gedeeltelijk onder de vlag van Albert Heyn

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op