Ga naar de inhoud
1 beoordeling

BBQ Chicken plaattaart

Een heerlijke snackmaaltijd. BBQ Chicken plaattaart. Krokant gebakken bladerdeeg belegt met kip in barbecuesaus, rode ui en mais. Smullen!
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
BBQ Chicken plaattaart

BBQ Chicken plaattaart

We gaan voor een feestmaal deze maandag, met een BBQ Chicken Plaattaart. Een kruising tussen de pizza pollo, of BBQ Chicken pizza en een plaattaart. Met knapperig bladerdeeg, gebakken kip en heerlijke Smokey barbecuesaus met een zoetje erin. Dit wordt smullen hoor!

BBQ Chicken plaattaart

Eigenlijk is dit niet helemaal een ‘Makkelijke maandag’ recept zoals jullie van me gewend zijn. Het is wel makkelijk, maar het is misschien meer een weekendrecept. Maar omdat bij ons in het noorden de schoolvakantie nu ook eindelijk begonnen is eten we toch een beetje anders deze vakantie-weken. Dus ik vond dat de plaattaart op deze maandag wel kon.

Want ik kan je zeggen, deze BBQ Chicken plaattaart is super lekker! Echt, I love deze plaattaart!

BBQ Chicken plaattaart

BBQ Chicken plaattaart

Ik ben dus gek op recepten als deze. In feite is het een mengelmoes van een paar van mijn favoriete gerechten, wat supergoed uit heeft gepakt. Het is de topping van de BBQ Chicken pizza, op een bodem van krokant gebakken bladerdeeg. Met daarbij een paar extra smaakmakers toegevoegd.

Voor de BBQ Chicken plaattaart nemen we een rol bladerdeeg als basis. Dit bestrijken we met crème fraîche en een barbecuesaus. Ik ga zelf het liefst voor Remia Smokey BBQ Saus, dat is echt mijn favoriet. Maar als je een andere favoriete BBQsaus hebt mag je daar natuurlijk ook voor gaan.

Hierover verdelen we geraspte mozzarella, rode ui, gebakken spekreepjes en mais. Dit bakken we 25 minuten in de oven, tot het deeg gaar en goudbruin is. Dan voegen we de gebakken kipreepjes toe, samen met extra BBQ saus en een handje rucola.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van de BBQ Chicken plaattaart.

Plaattaart recepten

Heb je na de lekkere BBQ Chicken plaattaart de smaak te pakken en wil je vaker genieten van een plaattaart? Dan tip ik je graag een paar andere toppers van plaattaart-recepten die ook hier op de website staan. Dit zijn zomerse plaattaarten waarbij we na het bakken extra (koude) toppings toevoegen.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq chicken plaattaart

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Breng de reepjes kipfilet op smaak met de kipkruiden. Verwarm een koekenpan met olie op het vuur en bak de reepjes kipfilet hier rondom in aan.
3
Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoog komt. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met crème fraîche. Verdeel hierover een paar lepels van de barbecuesaus.
4
Stap 4
Verdeel hierover de geraspte mozzarella en beleg met rode ui, spekreepjes en mais.
5
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.
6
Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is en kaas gesmolten is.
7
Stap 7
Roer de gebakken reepjes kip nog even door met een lepel barbecuesaus
8
Stap 8

Verdeel als de plaattaart uit de oven komt de gebakken kip over de plaattaart. Maak de plaattaart af met een handje rucola en gehalveerde tomaatjes. Verdeel eventueel nog wat extra barbecuesaus over de BBQ Chicken plaataart.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

6 reacties

G.J. Kapitein

Heerlijke plaattaart! Om je vingers bij af te likken. Makkelijk te maken. Een echte aanrader!

Laat een bericht achter

Mariëlle Koeman

Heb er nog wat paprika aan toegevoegd, maar wat een HEERLIJK en makkelijk recept!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat fijn om te horen!

Elma

Super lekker!

Laat een bericht achter

Elma

Echt SUPER LEKKER deze. Blij verrast! Bedankt!

Laat een bericht achter

Annelies Kelfkens
5/5 sterren

Afgelopen week gemaakt. Was heerlijk! Ga ik zeker vaker maken

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op