Ga naar de inhoud

Tomatenplaattaart met ricotta

Tijd voor een simpel maar heel sjiek gerecht! Deze tomatenplaattaart met ricotta doet het super op tafel en is ook nog eens heel makkelijk te maken. Met andere woorden: hij ziet er duurder uit dan hij is! En daar hou ik van! Tomatenplaattaart met ricotta Voor deze plaattaart met tomaten...
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Vorm met de bladerdeegplakjes een rechthoek van 2 x 3 plakjes. Druk ze goed aan elkaar vast en vouw de buitenste centimeter bladerdeeg om totdat je een mooie rand hebt.
3
Stap 3
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de tomaten in plakken. Meng ze vervolgens in een kom met de olie en breng ze op smaak met peper en zout. Laat even staan.
4
Stap 4
Snijd de rode ui in dunne ringen.
5
Stap 5
Roer de ricotta los in een kommetje en meng de ricotta dan met de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
6
Stap 6
Smeer het ricottamengsel over de bladerdeegplakjes en verdeel het goed. Verdeel hieroveerheen de tomatenmix en daaroverheen de rode ui. Giet in het kommetje achtergebleven olie over de plaattaart en gebruik een klein beetje van de olie om de randen mee in te vetten.
7
Stap 7
Bak de tomatenplaattaart 20-25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en gaar is.
8
Stap 8
Garneer de tomatentaart voor het serveren met (kleingesneden) basilicum.

Tomatenplaattaart met ricotta

Tijd voor een simpel maar heel sjiek gerecht! Deze tomatenplaattaart met ricotta doet het super op tafel en is ook nog eens heel makkelijk te maken. Met andere woorden: hij ziet er duurder uit dan hij is! En daar hou ik van!

tomatenplaattaart met ricotta

Tomatenplaattaart met ricotta

Voor deze plaattaart met tomaten hoef je namelijk maar een paar dingen te doen: de bodem in elkaar zetten, de tomaten en ui snijden en de ricotta mengen met geraspte kaas. De oven doet de rest van het werk voor je! En omdat je de tomaten mengt met een beetje olijfolie komen ze heerlijk glanzend uit de oven en zet je een kleurrijk maar makkelijk gerecht op tafel! Eet deze tomatenplaattaart met ricotta als ruime lunch of als lichte hoofdmaaltijd. Wil je met 4 mensen een vullende maaltijd? Maak dan deze plaattaart 2x!

tomatenplaattaart met ricotta

Ik ben geen fan van tomaten, maar in deze bladerdeegtaart met ricotta vond ik ze heerlijk. En wil je nog een iets luxere variant? Meng dan nog wat balsamicoazijn met de tomaten een olie, dan karameliseren de tomaten nog net iets meer in de oven. Tip!

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op