Ga naar de inhoud

Carpaccio plaattaart

Knapperige zomerse plaattaart, carpaccio plaattaart. Met tomaatjes, pesto, rucola en oude kaas. Ideale makkelijke maaltijd!

10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Carpaccio plaattaart

Een plaattaart is een ideale makkelijke maaltijd. Je belegt bladerdeeg met verse ingrediënten, stopt het in de oven en daarna kun je eten. Omdat het hoogzomer ben ik deze keer voor een zomerse plaattaart gaan. Een warme plaattaart met extra toppings die er daarna (koud) op gaan. Een carpaccio plaattaart, heel erg lekker!

Carpaccio plaattaart

Pizza met een twist

Ik moet toegeven dat deze carpaccio plaattaart achteraf veel weg heeft van een pizza. Als ik ander deeg had gebruikt dan was het een pizza. Maar nu is het een plaattaart, gemaakt van bladerdeeg.

Ik ben zo iemand die in een restaurant een pizza carpaccio kan bestellen. Naast pizza salami mijn favoriet. Al is het geen klassieke Italiaanse combinatie. Velen zullen het maar gek vinden, rucola en koud vlees op een warme dampende pizza. Maar ik vind dat dus lekker.

Carpaccio plaattaart

Plaattaart met carpaccio

Voor de carpaccio plaattaart gebruik ik bladerdeeg als basis. Het bladerdeeg bestrijk ik in dit geval met tomatensaus, en ik kan het niet laten ook een beetje mozzarella toe te voegen voor het de oven in gaat. Als het bladerdeeg goudbruin is, en mooi krokant, dan beleg ik het met de ingrediënten van de klassieke rundercarpaccio: een handje rucola, dungesneden carpacciovlees, groene pesto, kaas en geroosterde pijnboompitten.

Samen maakt deze carpaccio plaattaart een lekkere zomerse maaltijd.

P.s. heb je echt trek in pizza? Vervang het bladerdeeg dan door pizzadeeg 😉

Ben je opzoek naar ander lekkers met carpaccio? Neem dan eens een kijkje bij deze recepten:

Carpaccio plaattaart

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carpaccio plaattaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat een klein randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
3
Stap 3
Verwarm de tomatenblokjes, breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Pureer de tomatenblokjes tot een gladde saus. Besmeer het deeg met de saus.
4
Stap 4
Verdeel de gehalveerde tomaatjes en mozzarella over het deeg. Bestrijk de randen van de taart eventueel met losgeklopt ei. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven tot de bodem gaar en krokant is.
5
Stap 5
Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
6
Stap 6
Maak de plaattaart af door het te beleggen groene pesto, rucola, carpacciovlees, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op