Ga naar de inhoud

Carpaccio pastasalade

Een recept met een twist, carpaccio pastasalade. Een pastasalade met al het lekkers van een carpacciosalade. Win-win!
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
2
Stap 2
Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
4
Stap 4
Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
5
Stap 5
Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Carpaccio pastasalade

Vandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.

Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

Pastasalade met carpaccio

Carpaccio pastasalade

De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.

De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.

 

Carpaccio met pasta

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

20 reacties

Conny

Hoi Brenda, Deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga deze zeker maken. Ik moet nog een salade voor bij de barbeque hebben denk je dat deze daar geschikt voor is. Gr Conny

Laat een bericht achter

Ilona

Is dit recept voor 1 persoon?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Voor 2 personen

Diana

Gemaakt met truffelmayonaise, erg lekker.........

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Oehh zo lekker!

Marieke

Heerlijk! Vandaag voor 't eerst gemaakt, nog wat cherry tomaatjes en komkommer toegevoegd. Absoluut een blijvertje.

Laat een bericht achter

Jeroen

Ziet er heerlijk uit en ben zeker van plan dit te gaan bereiden. Misschien een tip voor de volgende keer.. ik ben student en zou een soort prijsopgave bijzonder handig vinden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Jeroen, ik kan me voorstellen dat dat handig is. Echter kan ik niet voor ieder recept opzoeken wat de kosten zijn. Uiteraard scheelt het ook waar je je boodschappen haalt.

Rita Molendijk

Hai, Lijkt me lekker.....Maar kan ik de kappertjes nog vervangen voor iets anders? Alvast bedankt Groetjes Rita

Laat een bericht achter

Danielle

Beste Brenda! Wat lijkt mij dit heerlijk! Ik vraag me alleen af of je dit een avond van te voren al kan maken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Danielle, in dat geval zou de pastasalade een dag van te voren voorbereiden, maar het vlees op het laatste moment toevoegen.

Inge

Lekker hoor! Ik heb de kappertjes alleen ingewisseld voor cherry tomaatjes :P

Laat een bericht achter

Inge Hindriks

Heel erg lekker en snel op tafel. Mijn kinderen van 12 en 14 vonden deze salade ook heerlijk!

Laat een bericht achter

Monique

Beste Brenda, wat een fantastisch recept. Maak het vanavond voor de tweede keer. Echt heel lekker!!

Laat een bericht achter

Maria

Vandaag gemaakt. Heerlijke combinatie. En snel op tafel!

Laat een bericht achter

Heike

Dat ziet er lekker uit en ga het zeker snel proberen!!

Laat een bericht achter

Stephanie | Kookles Thuis

Mmmm.. wat een heerlijke lunch lijkt mij dit. Daar ga ik punten mee scoren :) Bedankt voor de inspiratie!!

Laat een bericht achter

thebeautyblognl

Dit moet ik echt een keer proberen want ik hou echt van Carpaccio! x

Laat een bericht achter

Iris

Oee dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker voor mijn zus maken als ze weer een keer thuis is. Zij is dol op pasta én carpaccio dus dit is wel een goude combinatie!

Laat een bericht achter

Anne

Wauw, dit lijkt me echt top. Pasta met carpaccio!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op