Ga naar de inhoud

Zalmcarpaccio

Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog

Zalmcarpaccio

Carpaccio met gerookte zalm

Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag

Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog veel meer kanten op. Eerder deelde ik al een recept voor carpaccio van rode biet (klik) en courgette (klik). Deze keer gaan we voor een frisse zalmcarpaccio, bereid met gerookte zalm.

De zalmcarpaccio is rijk belegd, met een stuk getoast brood erbij kan dit ook prima dienen als lunch.

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 handen gemengde sla
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 eetlepels wasabimayonaise
  • peper

Bereiding

Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.

Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.

Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

6 reacties

Thorsten

Gisteren gemaakt voor de eetclub. Was een groot succes. Goede combo! Ik weet al wat ik voor kerst ga maken ;)

Laat een bericht achter

Lianne

Oh dat ziet er lekker uit! Lijkt mij veel lekkerder dan de 'originele' carpaccio. Zalm is echt mijn favoriet.

Laat een bericht achter

Laura | liefdevoorbakken

Wat een ontzettend leuk idee!!

Laat een bericht achter

Heike

Hhhmmm lijkt me heerlijk gerecht en ga ik zeker heel binnenkort maken.

Laat een bericht achter

Lonneke

Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik lust geen geitenkaas Zou ik de geitenkaas ook ergens door kunnen vervangen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt de geitenkaas vervangen door feta

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op