Ga naar de inhoud

Carpaccio van courgette met feta en munt

De laatste tijd ben ik fan van gegrilde groenten. Ik verwerk het in pastagerechten en salades, maar nu ook in een carpaccio. Een vegetarische carpaccio. En wat voor eentje. Dit is gerecht een toppertje. Een carpaccio van gegrilde courgette met feta en munt. Heerlijk, en lekker fris. Als amuse, voor- of bijgerechtje. Zo zie je

Carpaccio van courgette met feta en munt

Carpaccio van courgette met feta en munt 3 txt

De laatste tijd ben ik fan van gegrilde groenten. Ik verwerk het in pastagerechten en salades, maar nu ook in een carpaccio. Een vegetarische carpaccio. En wat voor eentje.

Dit is gerecht een toppertje. Een carpaccio van gegrilde courgette met feta en munt. Heerlijk, en lekker fris. Als amuse, voor- of bijgerechtje.

Carpaccio van courgette met feta en munt 1

Zo zie je maar dat een lekker gerechtje niet ingewikkeld hoeft te zijn, en ook niet veel ingrediënten hoeft te bevatten. Gegrilde courgette met munt en feta met daarbij een lekkere dressing en sesamzaadjes.

Deze tip kreeg ik van een collega, eentje waarvan ik niet wist dat hij mijn blog las (super leuk dus!). Heb je ook een tip? Een recept die ik eens moet proberen en die je graag op mijn blog terugziet? Laat het me weten! Mail naar [email protected]

Carpaccio van courgette met feta en munt 2

Carpaccio met courgette met feta en munt

Bereidingstijd 20 tot 30 minuten

Ingrediënten:

  • courgette
  • zout
  • handje verse munt
  • 40 gram feta
  • halve citroen
  • klein teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • geroosterde sesamzaadjes
  • vers gemalen peper

Bereiding

Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 3 tot 5 mm. Verdeel de plakjes  courgette over een snijplank, bestrooi ze met zout. Laat dit ongeveer een half uurtje  staan. Dep de plakken courgette hierna droog.

Verwarm een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voor je de plakken courgette erin legt.
Grill de courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin.

Rasp de citroen (gebruik een fijne rasp) en pers hem uit. Meng de olijfolie met geperste knoflook, citroenrasp en twee eetlepels citroensap.

Verdeel de gegrilde plakjes courgette over een schaal of meerdere bordjes. Scheur de munt in stukjes en verdeel dit over de courgetteplakjes. Brokkel de feta in stukjes en verdeel dit over de bordjes. Druppel tot slot de dressing erover en maak het gerechtje af met geroosterde sesamzaadjes en vers gemalen peper.

Tips:

  • voor de presentatie is het ook leuk om lange plakken courgette te snijden/schaven in plaats van ronde plakjes.
  • het grillen van groenten gaat ook heel erg goed (en lekker snel)  tussen een contractgrill.

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Ivo

Heerlijk recept, al twee keer gemaakt, waarvan 1 x als voorgerecht kerstdiner (7 personen). Goed gelukt. We gebruiken wel wat minder citroen.

Laat een bericht achter

Femke

Wat een lekker idee. Dit recept bewaar ik voor als een vegetarische vriendin komt eten.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op