Festivalburger: Krokante visburger met wasabisaus (+win tickets voor de Parade!)
Bewaren
We zitten volop in het festival-seizoen. En zeg je festival dan zeg je muziek, zon, gezelligheid en lekker eten. Burgers! Want als je de hele dag op een festival aan het genieten bent moet je goed eten.
Een burger kan niet zonder een lekker sausje en daarom daagt Hellmann’s mij, en ook jullie, uit om de perfecte festivalburger te maken. Want hé, wat is er lekkerder dan een burger met een lekker fris en romig sausje?
Laat mij hieronder in de comments (of bij mijn post op facebook) weten wat jouw ultieme festivalburger is en maak kans op 2 kaarten voor de Parade! Deel jouw ultieme burger voor 2 juli. De winnende festivalburger wordt door mij gemaakt en het recept deel ik hier op het blog. Tip: denk out of the box! Een hamburger kan met (verschillende soorten) vlees of vis gemaakt worden maar kan ook vegetarische zijn door het bijvoorbeeld van zoete aardappel of rode biet te maken. Ik ben super benieuwd naar jullie inzendingen.
Door naar mijn ultieme festival burger met vis. Mijn festival visburger is gemaakt van witvis en heeft een vleugje citroen in een krokant jasje. De wasabisaus zorgt voor pit, het krokante jasje voor bite en de komkommer is lekker knapperig en fris. Wat mij betreft een top combinatie.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze festivalburger: krokante visburger met wasabisaus (+win tickets voor de parade!)
Stap 1
Snijd de vis in grove stukken en hak dit in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) samen met de lente ui, peterselie, citroensap, paneermeel en zout en peper fijn. Kneed 3 burgers van de gehakte vis.Stap 2
Verdeel de bloem, ei en panko over 3 diepe borden en roer het ei los. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko zodat een mooi laagje ontstaat.Stap 3
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers hierin op middelhoog vuur aan beide kanten krokant.Stap 4
Meng Hellmann's met de wasabipasta.Stap 5
Beleg de afgebakken kaiserbollen met sla, een visburger, wasabisaus, komkommer en rode ui. Serveer de krokante visburgers met een partje citroen.Dit artikel is een samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze festivalburger: krokante visburger met wasabisaus (+win tickets voor de parade!)
Stap 1
Snijd de vis in grove stukken en hak dit in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) samen met de lente ui, peterselie, citroensap, paneermeel en zout en peper fijn. Kneed 3 burgers van de gehakte vis.Stap 2
Verdeel de bloem, ei en panko over 3 diepe borden en roer het ei los. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko zodat een mooi laagje ontstaat.Stap 3
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers hierin op middelhoog vuur aan beide kanten krokant.Stap 4
Meng Hellmann's met de wasabipasta.Stap 5
Beleg de afgebakken kaiserbollen met sla, een visburger, wasabisaus, komkommer en rode ui. Serveer de krokante visburgers met een partje citroen.Dit artikel is een samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.