Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Zoete spareribs met BBQsaus

Zoete spareribs met barbecuesaus. De lekkerste malse, zachte zoete spareribs. Je maakt ze in de slowcooker, barbecue of oven.

20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Zoete spareribs met BBQsaus

Niet een typisch tapas hapje, maar wel super lekker. Spareribs. En als het aan mij ligt ga je dan voor zoete spareribs. Deze keer heb ik zoete spareribs gemaakt met BBQsaus, ze zijn super lekker!

Zoete spareribs bbqsaus slowcooker

Ik ben gek op barbecuesaus en wilde dan ook graag testen hoe dit het op spareribs zou doen. Het resultaat was super lekker en daarom moet het ook zeker hier gedeeld worden.

Zoete spareribs met BBQsaus

De zoete spareribs marineer ik in een mengsel van zout met donkere basterdsuiker, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder. Het is het lekkerste als je dit 24 uur laat trekken, maar 12 uur kan bijvoorbeeld ook.

Hierna gaar ik de spareribs in de slowcooker, zonder vocht. Eventueel kun je de slowcooker wel even invetten. Je kunt de spareribs ook bereiden in de oven of op de barbecue, onderaan het recept geef ik hiervoor ook de bereiding.

Nadat de spareribs 4,5 uur in de slowcooker zijn gegaard lak ik ze af met een mengsel van BBQsaus en honing. Het is belangrijk dat je hiervoor een goede dikke barbecuesaus gebruikt. Mijn favoriet zijn de Remia Black Jack sauzen. Nadat de zoete spareribs 15 minuten in de oven zijn gegrild zijn ze per-fect en kun je ze serveren.

Als je de zoete spareribs als hapje bij de tapas serveert snijd je ze in kleinere stukken, in dat geval is 1 rek spareribs genoeg voor 4 personen. Maar het is natuurlijk ook lekker om grotere stukken te serveren met alleen patat erbij bijvoorbeeld. In dat geval kun je vaak 1 rek voor 2 personen rekenen.

Zoete spareribs bbqsaus slowcooker

Zoete spareribs bbqsaus slowcooker

Ingrediënten

personen

Voor de BBQ-rub

Voor de BBQ-marinade

Extra benodigd

  • Slowcooker, barbecue of oven
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoete spareribs met bbqsaus

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Wrijf de spareribs een dag van tevoren in met de rub. Leg het hierna afgedekt in de koelkast.
2
Stap 2
Plaats de spareribs in de slowcooker en laat het 4,5 uur garen op low.
3
Stap 3
Verwarm de barbecuesaus voor de marinade, doe de honing erbij en laat dit kort mee verwarmen. Roer even goed door elkaar. Zet het vuur hierna uit.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de spareribs over de bakplaat en lak ze met de marinade. Verwarm de spareribs 15 minuten onder de grill. Lak ze tussentijds nog een keer met de marinade.

Dit recept niet alleen lekker in de slowcooker. Je kunt de ook bereiden op de barbecue of in de oven.

Bereiding BBQ: gebruik de 3-2-1 methode
Bereiding oven: verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat ze 3 uur garen op 100 graden. Verwijder hierna het aluminiumfolie en lak de spareribs met de BBQ-marinade. Bak ze dan nog 15 minuten af op 200 graden.

Bekijk ook andere recepten
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kip met speculaaskruiden en rijst
Knoflooksaus maken

3 reacties

René
5/5 sterren

aan de achterkant van de spareribs zit zo'n dun velletje als je die verwijdert voor het marineren dan zijn ze nog lekkerder. met een klein keukenmesje insnijden proberen met een vinger onder het velltje te komen den met een keukendoek of keukenpapier voor meer grip het velletje verwijderen. groetjes René

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bedankt voor de tip Rene

Amy

Kan ik de spareribs evt in de stoomoven doen ?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op