Ga naar de inhoud

Ultieme croissant met scrambled egg’s en spek

De ultieme Vaderdag-croissant, croissant met scrambled egg’s en spek, of ga je voor zalm en avocado? Zo wordt je zelfgebakken croissantje nog lekkerder!

10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
De ultieme Vaderdag-croissant, met heerlijke toppings om je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Zoals de ultieme croissant met scrambles egg’s en spek, of ga je voor zalm?

Ultieme croissant met scrambled egg’s en spek

Vandaag deel ik de ultieme Vaderdag-croissant. Een croissantje belegd met heerlijke toppings die je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Want papa verdient (volgende week) met Vaderdag wel een extra lekker ontbijt toch? Maak jij deze ultieme croissant met scrambled egg’s en spek, of ga je voor zalm? Ook dat kan, want ik geef je tips om hier lekker mee te variëren.

De ultieme Vaderdag-croissant, met heerlijke toppings om je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Zoals de ultieme croissant met scrambles egg’s en spek, of ga je voor zalm?

Vaderdag ontbijt

Het duurt nog even, volgende week is het Vaderdag. Dé dag waarop de vaders in het zonnetje worden gezet. En wat is er dan leuker dan je vader te verrassen met iets lekkers? Het allerleukste is het natuurlijk als de kids het ontbijtje zelf kunnen maken. Daarvoor zijn de blikjes van Danerolles zeer geschikt. Hiermee kun je op een eenvoudige manier een verwenontbijtje klaarmaken.

Eerder dit jaar heb ik al een aantal feestelijke ontbijtjes met Danerolles met je gedeeld. Als je eens iets anders wilt dan een croissant zijn de de ontbijttaartjes met kwark en jam en de cinnamon roll taart ook zeker een aanrader! En ga je wel voor heerlijke versgebakken croissantjes? Dan tip ik je graag deze ultieme croissants met scrambled egg’s en spek.

De ultieme Vaderdag-croissant, met heerlijke toppings om je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Zoals de ultieme croissant met scrambles egg’s en spek, of ga je voor zalm?

Ultieme croissant met scrambled egg’s en spek

Croissants zelfgemaakt door de kids zijn wat mij betreft het ideale ontbijtje. Zeker met vaderdag! Een croissant beleg met jam of ham en kaas is lekker. Maar inmiddels wel een beetje standaard. Daarom gaan we deze keer voor een ultieme croissant, die zeer goed (en rijk) belegd is.

De ultieme vaderdag croissant, belegd met scrambled egg’s en gebakken spek.

De basis zijn natuurlijk Danerolles croissantjes. In dit geval gebruik ik een groot blikje, zodat we lekkere grote croissant hebben om te beleggen. Buig het opgerolde deeg een beetje rond zodat het een mooie croissantvorm krijgt. De croissantjes worden nog mooier goudbruin als je ze even bestrijkt met losgeroerd ei voor je ze in de oven schuift. Na 12- 15 minuten in de oven zijn ze gaar en goudbruin gebakken. Laat de croissants hierna kort afkoelen.

Ondertussen bereiden we de scrambled egg’s. Het ei-melk mengsel verdelen we in een hete koekenpan. Hierna zetten we vuur op medium en bakken we het mengsel even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouwen we met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Dit laten we nog even bakken. Hierna roeren we het ei grof door en laten we het even doorbakken. Als het voor net aan gestold is zetten we het vuur uit.

Snijd de afgekoelde croissants voorzichtig door. Beleg de croissant met een plak kaas, scrambled egg’s en krokant gebakken ontbijtspek. Dat is toch een heerlijk verwenontbijtje?

Scroll naar beneden voor de complete receptkaart met het recept.

Variaties op de ultieme Vaderdag croissant

Houd je (vader) niet van spek? Vervang dit eens door plakjes gerookte zalm, en voeg eventueel geprakte avocado toe, in plaats van de kaas. Eet je (vader) vegetarisch? Voeg dan in plaats van het spek plakken tomaat toe aan de scrambled egg’s.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor Vaderdag recepten? In dit inspiratie-artikel tippen we je niet alleen vaderdag ontbijtjes, maar ook hele lekkere avondmaaltijden waar papa’s van zullen smullen!

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Danerolles.

Ingrediënten

stuks

Voor de toppings

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ultieme croissant met scrambled egg’s en spek

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd het Danerolles croissantdeeg over de stippellijn door zodat je 6 driehoeken hebt. Rol iedere lap van het deeg op tot een croissantje. Buig het deeg in een rond vorm en leg het op het bakpapier. Bestrijk het deeg met losgeroerd ei.
3
Stap 3
Bak de croissants in 12-15 minuten in het midden van de oven tot ze een mooie goudbruin kleur hebben. Laat de croissants hierna kort afkoelen.
4
Stap 4

Bereid ondertussen de scrambled egg’s door de eieren in een kom los te roeren met de melk. Breng op smaak met zout en peper.

5
Stap 5

Verwarm een koekenpan met olie en verdeel het eimengsel hierin. Zet het vuur op medium en bak dit mengsel zo even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouw je met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Laat dit nog even bakken.

6
Stap 6

Hierna roer je het ei grof door en laat dit ook even bakken. Zet het vuur uit als het ei net aan gestold is, het gaart hierna nog even door.

7
Stap 7

Bak in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de plakken ontbijtspek aan beide kanten goudbruin en krokant.

8
Stap 8

Snijd de afgekoelde croissants voorzichtig door. Beleg de croissant met een plak kaas, scrambled egg’s en krokant ontbijtspek.

9
Stap 9

Of ga voor een andere combinatie. Vervang het spek bijvoorbeeld door gerookte zalm, of voeg avocado toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op