Ontbijttaartje van croissantdeeg met kwark en jam
Bewaren
Met sommige recepten ben ik ontzettend in mijn nopjes. Daar ben ik extra trots op, omdat het zo goed is gelukt. Dit ontbijttaartje van croissantdeeg met kwark en jam is daar eentje van. Een superlekker verwen ontbijtje! Deze gaat zeker in de smaak vallen bij jouw Valentijn hoor, en maak er dan ook meteen een paar voor de kids. Want ook die smullen hiervan!
Zelf broodjes bakken
Wat is er leuker dan in het weekend samen met de kids croissantjes te rollen van Danerolles croissantdeeg? Mijn meiden vinden ze extra lekker, omdat ze het helemaal zelf gemaakt hebben.
Naast croissantjes kun je met een blikje Danerolles lekker variƫren en andere lekkernijen maken. Zo kun je het deeg in vele andere vormen gebruiken. Dit jaar ga ik jullie een paar hele leuke variaties daarmee laten zien, en we starten met deze heerlijke ontbijttaartjes.
Op de site zijn al een aantal andere recepten met croissantdeeg te vinden. Zo is de grote versie van deze ontbijttaartjes van croissantdeeg bijvoorbeeld deze ontbijtquiche. Ook zijn de gevulde croissantrolletjes met groene asperges en serranoham (met pesto) nog steeds Ć©Ć©n van mijn favorieten en een andere Valentijn-topper is het hart-broodje van croissantdeeg.
Maar vandaag gaan we dus voor een verwenontbijtje, een ontbijttaartje van croissantdeeg.
Ontbijttaartje van croissantdeeg met kwark en jam
Voor dit ontbijttaartje ben ik voor een klassieke ontbijtcombinatie gegaan. Met kwark. In dit geval niet in combinatie met muesli of granola, maar in combinatie met croissantdeeg. Dit bleek een schot in de roos.
De taartjes zijn niet te zoet of machtig, maar vooral ontzettend lekker. Door de combinatie van de luchtige bodem van croissantdeeg met een fris-romige kwarkvulling, topping van aardbeienjam. En de finishing touch, de kers op de taart het mini croissantje met chocolade.
Kotom, smullen!
Superleuk om je Valentijn hiermee te verrassen. Of je gezin, want mijn meiden hebben hier ook ontzettend van gesmuld. En eigenlijk zou ik niet wachten tot Valentijnsdag (aanstaande dinsdag), maar ze gewoon dit weekend al lekker maken.
Tip voor het bakken van de bodems van het ontbijttaartje: Om ervoor te zorgen dat het bodem van het ontbijttaartje niet te veel naar boven komt tijdens het bakken in de oven bakken we deze blind. Hiervoor bedek je het deeg met een stukje bakpapier en daarover verdeel je bakbonen of een andere steunvulling. Je kunt hier bijvoorbeeld ook ongekookte rijst voor gebruiken. De rijst kun je hierna niet meer eten, maar wel bewaren en bijvoorbeeld bij een ander recept ook als steunvulling gebruiken.
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Danerolles.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- tartelettes-vormpjes
- Steunvulling (zoals bakbonen)
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijttaartje van croissantdeeg met kwark en jam
Stap 1
Vet de bakvormpjes in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.Stap 2
Snijd het Danerolles croissantdeeg over de stippellijn door zodat je 6 driehoekjes hebt. Gebruik ieder driehoekjes van het deeg om een vormpje te bekleden. Dus de naden aan zodat een geheel ontstaat.Stap 3
Snijd het overige stukje deeg in kleine driehoekjes en rol hier mini-croissants van. Leg de mini croissants op het bakpapier en bestrijk met een losgeroerd ei.Stap 4
Bedek het deeg met een stukje bakpapier en verdeel hierover bakbonen of een andere steunvulling (je kunt hier ook ongekookte rijst voor gebruiken). Verwarm de ontbijttaartjes en de mini croissants 10 minuten in de oven.Stap 5
Haal de mini croissants hierna uit de oven. En verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de taartjes hierna nog 5 minuten.Stap 6
Laat de mini croissantjes en de ontbijttaartjes van croissantdeeg hierna afkoelen.Stap 7
Smelt ondertussen de chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en roer dit door. Verdeel de chocolade over de afgekoelde mini croissantjes.
Stap 8
Verdeel de kwark over de afgekoelde ontbijttaartjes. Lepel hier wat aardbeienjam op en leg er een mini croissantje op. Bestrooi het mini croissantje eventueel met een poedersuiker.Stap 9
Serveer de ontbijttaartjes van croissantdeeg hierna direct. En geniet er lekker van.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- tartelettes-vormpjes
- Steunvulling (zoals bakbonen)
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ontbijttaartje van croissantdeeg met kwark en jam
Stap 1
Vet de bakvormpjes in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.Stap 2
Snijd het Danerolles croissantdeeg over de stippellijn door zodat je 6 driehoekjes hebt. Gebruik ieder driehoekjes van het deeg om een vormpje te bekleden. Dus de naden aan zodat een geheel ontstaat.Stap 3
Snijd het overige stukje deeg in kleine driehoekjes en rol hier mini-croissants van. Leg de mini croissants op het bakpapier en bestrijk met een losgeroerd ei.Stap 4
Bedek het deeg met een stukje bakpapier en verdeel hierover bakbonen of een andere steunvulling (je kunt hier ook ongekookte rijst voor gebruiken). Verwarm de ontbijttaartjes en de mini croissants 10 minuten in de oven.Stap 5
Haal de mini croissants hierna uit de oven. En verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de taartjes hierna nog 5 minuten.Stap 6
Laat de mini croissantjes en de ontbijttaartjes van croissantdeeg hierna afkoelen.Stap 7
Smelt ondertussen de chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en roer dit door. Verdeel de chocolade over de afgekoelde mini croissantjes.
Stap 8
Verdeel de kwark over de afgekoelde ontbijttaartjes. Lepel hier wat aardbeienjam op en leg er een mini croissantje op. Bestrooi het mini croissantje eventueel met een poedersuiker.Stap 9
Serveer de ontbijttaartjes van croissantdeeg hierna direct. En geniet er lekker van.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.