Ga naar de inhoud

Borrelkrans met camembert

Een lekkere kerst borrelplank, in de vorm van een krans. Borrelkrans met camembert, rozemarijn, worst, kaas en olijfjes. Dit ziet er super feestelijk uit!
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Borrelkrans met camembert

Borrelkrans met camembert

Dit is een tip voor iedereen die deze week nog lekker gaat kerstborrelen, ga aan de slag met een extra feestelijke borrelplank. Wist je dat je heel eenvoudig een kerst-tintje aan je borrelplank kan geven? Deze borrelkrans met camembert is daar een mooi voorbeeld van. Een gevalletje van kleine moeite met groots (en feestelijk) resultaat.

Borrelkrans met camembert

Met de feestdagen is het extra leuk om de borrelplank kerstig aan te kleden. Maak de borrelplank bijvoorbeeld eens op in de vorm van een kerstboom. Gebruik hiervoor een rechthoekige plank en maak rijen met verschillende borrelhapje (kaas, worst, olijven etc) en laat deze schuin aflopen. Zo creëer je eenvoudig een kerstboom-borrelplank.

Maar wat ook heel erg feestelijk is: leg alle ingrediënten in de vorm van een kerstkrans. Zoals we bij deze borrelkrans met camembert hebben gedaan.

Borrelkrans met camembert

De borrelkrans met camembert is extra feestgelijk door de camembert dit in het midden van de plank ligt. De kaas snijden we hiervoor eerst door en de onderste helft beleg je met appelstroop, vijgenjam of cranberryjam. Uit de bovenste helft van de kaas steek je met een koekjessteker een stervorm. Deze leg je weer op de onder helft en zo heb je een super feestelijk middelpunt van je borrelkrans.

De camembert leg je in het midden van de borrelplank. Nu is het tijd om de rest van de borrelkrans op te maken. Steek eerste een aantal stokjes rozemarijn rondom in de kaas. Hiermee creëer je vakken die je vervolgens kun vullen met de diverse borrelhapjes zoals kaas, worst, toastjes, druiven en olijfjes.

Borrelkrans met camembert

Extra tips voor op de feestelijke borrelplank

Om de borrelplank extra feestelijk te maken kun je ook de blokjes kaas bijvoorbeeld uitsteken in de vorm van een kerstster of kerstboompje. In dit geval heb ik dit een paar keer gedaan en de borrelplank hierna gevuld met blokjes kaas. (droge) Worst mag ook niet ontbreken op een borrelplank, je kunt hier ook lekker mee variëren en diverse soorten over de plank verdelen.

Verse druiven of besjes zijn een fijne aanvulling op de kaas en worst. En eventueel kun je ook wat toastjes neerleggen die je kunt beleggen met de camembert. Want die eten we natuurlijk ook op. Olijfjes mogen hierbij ook niet ontbreken.

Wil je de borrelkrans aanvullen met extra hapjes? Bekijk dan deze pagina met de lekkerste hapjes-recepten.

Borrelkrans met camembert

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • kerstuitstekers - stervorm
  • Rond plateau
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze borrelkrans met camembert

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de ronde brie of camembert door. Besmeer de onderste helft met vijgenchutney of appelstroop. Steek uit de andere helft van de kaas een stervorm, leg deze apart. Leg het bovenste deel van de kaas op de besmeerde helft. Leg dit in het midden van de borrelplank.
2
Stap 2
Steek uit een stuk kaas een paar ster-vormen. Snijd de overige kaas in kleine blokjes.
3
Stap 3
Verdeel om de kaas op de plank rozemarijn, steek deze er eventueel in. Verdeel in ieder vakje dat je zo hebt gecreëerd een ander onderdeel van de borrelplank. Olijfjes, kaas en gedroogde worst.. Samen met de druifjes en toastjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op