Ga naar de inhoud

Gegrilde brie met perzik

Een borrelhapje om blij van te worden. Simpel, maar zo lekker. Gegrilde brie met perzik, abrikozenjam en walnoten. Lekker met een toastje of stukjes brood.

15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grillpan
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de grillpan op het fornuis.
2
Stap 2
Snijd de perziken in kleine blokjes. Roer de jam door de blokjes perzik.
3
Stap 3
Bestrijk de boven- en onderkant van de kaas met olijfolie. Leg de kaas op de grillpan en verwarm het aan beide kanten 2 minuten.
4
Stap 4
Haal de kaas met een spatel van de grillpan en leg het direct op het bord of schaal waarop je het gaat serveren. De kaas gaart nog even na en gaat zo uitlopen op het bord.
5
Stap 5
Verdeel de perziken met jam over de kaas en bestrooi dit met de gehakte walnoten.
6
Stap 6
Verdeel toastjes of stukjes brood om de kaas en serveer meteen.

Gegrilde brie met perzik

Borrelhapjes om blij van te worden. Simpel, maar zo lekker. Gegrilde brie met perzik.

Door de brie op een grillplaat te grillen wordt deze warm en zacht van binnen, en kun je met een toastje dippen/scheppen in de kaas. Zo lekker! Extra lekker in combinatie met zachte en zoete perzik. Een beetje walnoten maken het voor mij af, maar laat deze achterwege als je niet van noten houdt.

Gegrilde brie met perzik

Gegrilde brie met perzik

In dit geval heb ik een kleine brie gebruikt. Echter kan ik niet meer vinden waar ik deze gekocht heb. Belangrijk is dat de brie heel in de korst zit, gebruik in dit geval dus geen puntje brie, dan loopt de brie heel snel uit. In plaats van brie kun je ook camembert gebruiken. Deze is mooi klein en is vaak rondbom bedekt met de korst.

Het grillen van de kaas hoeft maar kort, de kaas begint snel te smelten. 2 minuten aan beide kanten is genoeg. Bij mij was dit net niet genoeg voor mooie grillstrepen, al zouden die door de topping van perzik met jam ook niet meer goed zichtbaar zijn.

–> Ben je opzoek naar meer lekkere hapjes voor bij de borrel? Op deze pagina hebben we ze allemaal bij elkaar gezet.

Gegrilde brie met perzik

Gegrilde brie met perzik

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op