Ga naar de inhoud

Borrelbrood met brie en peer

Yum, tijd voor een lekker borrelbrood. Dit borrelbrood met brie en peer gaat zeer in de smaak vallen kan ik je vertellen. Toen vriendinnen bij mij kwamen borrelen wilde ik een recept uit het nieuwe borrelboek, Borreltijd van Susan Aretz, maken. Ik kon alleen geen keuze maken, daarom werd het...
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Borrelbrood met brie en peer

Yum, tijd voor een lekker borrelbrood. Dit borrelbrood met brie en peer gaat zeer in de smaak vallen kan ik je vertellen.

Toen vriendinnen bij mij kwamen borrelen wilde ik een recept uit het nieuwe borrelboek, Borreltijd van Susan Aretz, maken. Ik kon alleen geen keuze maken, daarom werd het een combinatie van 2 recepten uit het boek.

Borrelbrood met brie en peer

Borreltijd

In het kookboek deelt Susan meer dan 70 borrelrecepten. Volgens de ondertitel zijn het next-level bites & drinks, voor de ultieme borrel. Dat klopt. Al zitten er ook heel simpele hapjes bij, maar ook meer uitdagende hapjes die vernieuwend zijn.

Super handig: het boek is ingedeeld op thema, zo kun je met de recepten uit het boek 12 verschillende borrelplanken in thema samenstellen. Denk aan een Streetfoodplank met Mexicaanse empanada’s, Vietnamese slawrap en Oosterse gehaktballetjes met hoisinsaus. Maar ook een Champagneplank, High Wine-plank of BBQ-plank. En zelfs een gezonde plank behoort tot de opties.

Borreltijd | Susan Aretz | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Verkoopprijs € 20,99
Klik hier voor meer informatie via bol.com

Borrelbrood met brie en peer

Borrelbrood met brie en peer

Het recept voor dit borrelbrood is een combinatie van 2 recepten uit het kookboek. Ik wilde een makkelijk, maar lekker warm hapje. Ik kon niet kiezen tussen het ‘Borrelbrood met brie’ van pagina 68 en de ‘Crostini met brie, peer & honing’ van pagina 91. Daarom besloot ik beide recepten te mixen.

De ingrediënten van de crostini gebruikte ik in het borrelbroodje. Brie met peer, tijm en honing. Het resultaat is een lekker (kleverig) borrelbrood. Om met je handen van te eten en daarna je vingers bij af te likken.

Borrelbrood met brie en peer

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze borrelbrood met brie en peer

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Snijd de bovenkant van het brood kruislinks in. Zodat het brood aan de onderkant wel vast blijft, maar allemaal kleine vierkantjes ontstaan.
3
Stap 3
Snijd de brie in stukjes en verdeel dit tussen de blokjes brood. Snijd de peer in dunne plakjes en verdeel dit ook over de brie. Bestrooi met de blaadjes van de tijm en drizzle (of giet) de honing tot slot over het gevulde brood. Het brood wordt extra lekker als je de honing ook een beetje tussen de blokjes brood probeert te krijgen.
4
Stap 4
Leg één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een ruit ontstaat. Leg het gevulde brood in het midden van de folie. Vouw de folie dicht en zet het op de bakplaat. Bak het vrouw eerst 15 minuten met het folie gesloten, hierna nog 10 minuten met het folie opengevouwen.
5
Stap 5
Serveer het borrelbrood meteen uit de oven.
Bekijk ook andere recepten
Kruidnoten Cheesecake Sinterklaastaart
Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping
Rode pestosaus met champignons
Whipped brie met honing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op