Ga naar de inhoud

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

Een altijd-goed bijgerecht, dat zijn deze gekarameliseerde wortels met tijm en honing. Super makkelijk om te maken, en valt bij groot en klein in de smaak.
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediƫnten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de wortelen 10 minuten voor.
2
Stap 2
Verwarm de oven ondertusen voor op 200 graden.
3
Stap 3
Vet een ovenschaal in en leg de wortels er in. Besprenkel met de honing, en roer beetje door elkaar zodat de honing verdeeld over de wortelen zit.
4
Stap 4
Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit over de wortelen met honing.
5
Stap 5
Verwarm de wortelen 15 minuten in de oven. Serveer hierna direct.

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

Een altijd-goed bijgerecht, dat zijn deze gekarameliseerde wortels met tijm en honing. Super makkelijk om te maken, en valt bij groot en klein in de smaak. Bij mij thuis in ieder geval wel. Al vond die kleine het wel gek dat deze keer niet alle wortels oranje waren šŸ˜‰

Sinds begin september volg ik trouw Masterchef Autralie. Mijn favo tv-programma, zo heerlijk om naar het koken te kijken. Bij een van de groepsopdrachten serveerden ze worteltjes met honing en tijm. Gek genoeg kreeg ik hier direct trek in. Dus de volgende dag ging ik ook met dit receptje aan de slag.

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

In de aflevering kookte ze de wortels voor in bouillon en sinaasappelsap. Thuis deed ik het wat simpeler, gewoon met water. Daarna gaan de wortels de oven in, met honing en tijm. En als ze er uit komen… kun je smullen.

Combineer de gekarameliseerde wortels met gebakken aardappeltjes, en een stuk vlees. Altijd goed. Zelfs bij het kerstdiner šŸ˜‰

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

Gekarameliseerde wortels met tijm en honing

 

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op