Ga naar de inhoud

Hollandse Cakepops

We blijven nog even in de oranjesferen. Op de televisie en in de krant kun je er niet omheen. En ook ik kon het niet laten om nog iets te bakken voor de laatste Koninginnedag! Het is niet oranje geworden, maar rood-wit-blauw met chocolade. Het maken van cakepops stond al een tijd op mijn lijstje.
Delen op

Hollandse Cakepops

Hollandse Cakepops sl

We blijven nog even in de oranjesferen. Op de televisie en in de krant kun je er niet omheen. En ook ik kon het niet laten om nog iets te bakken voor de laatste Koninginnedag! Het is niet oranje geworden, maar rood-wit-blauw met chocolade.

Het maken van cakepops stond al een tijd op mijn lijstje. Maar het kwam er maar niet van. Ik denk dat ik het veel werk vond. Terwijl dat nergens voor nodig is!
Koninginnedag pakte ik aan om eindelijk cakepops te maken, in een Hollands tintje.

Hollandse Cakepops

Bij de Xenos heb ik een siliconen bakvorm voor cakepops gekocht. Deze kostte maar iets van € 7,-, echt een aanrader want het werkte super goed. (bij de Action zijn ze ook te koop)

De onderste bakvorm vul je voor de helft met cakebeslag (in mijn geval cupcakebeslag) hierop plaats je de andere bakvorm met gaatjes in de rondjes. Hierdoor kan het deeg mooi rijzen en vormt het zich naar de balletjes die in de vorm zitten.

Na het bakken van de balletjes komt de bakvorm ook van pas, want je kunt de cakepops er ook inprikken zodat ze rechtop blijven staan.

Hollandse Cakepops

Hollandse Cakepops

Ingrediënten

  • cakebeslag
  • 150 gram melkchocolade
  • sprinkels

Extra benodigd: stokjes en een siliconen-cakepop-bakvorm

Bereiding

Bereid het cakebeslag. Vul dichte kant van de siliconen bakvorm met het beslag. Plaats de andere kant erop. Bak de cakepops in 25 minuten af.

Laat de cakepops afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain marie, of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt: verwarm de chocolade dan telkens 30 seconden, roer het hierna goed door voor je het weer verwarmt. Als je niet roert kan de chocolade verbranden, chocolade gaat pas smelten als je het roert.

Dip de uiteinde van een stokje in de chocolade en prik dit in de cakepop. Laat de cakepop op het stokje even drogen zodat hij goed vast zit op het stokje.
Doop de cakepop hierna in de chocolade, laat hem even afdruipen, tik met het stokje tegen de zijkant van het bakje zodat de overtollige chocolade er vanaf druipt. Doop of rol de cakepop met chocolade in de sprinkels.

Zet de cakepop rechtop in de siliconenbakvorm of in een glas zodat de chocolade kan harden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

3 reacties

Tanja

Leuk recept, maar wat is de beste temperatuur voor de chocolade?

Laat een bericht achter

Nilu

Klopt het dat er geen temperatuur bij het recept staat. Ga nu maar 160c aanhouden denk ik.

Laat een bericht achter

Elske

Kan dit ook als ik zelf cake mix maak? Dus niet de complete uit de winkel weg? Zo ja dan zijn het de zelfde benodigdheden als bij een grote cake?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op