Ga naar de inhoud

Wortelfriet met truffelmayonaise

Een makkelijk en fijn hapje, dat nog gezond is ook. Dat is deze wortelfriet met truffelmayonaise absoluut. Lekker met Parmezaanse kaas.
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de winterwortels in dikke frieten.
3
Stap 3
Meng de frieten op de bakplaat met het uienpoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Bak de frieten vervolgens 15-20 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten eventueel de grill aan om extra bruine frieten te krijgen.
4
Stap 4
Verdeel de laatste 5 minuten de Parmezaanse kaas over de frieten.
5
Stap 5
Maak in de tussentijd de truffelmayonaise door de mayonaise te mengen met de truffelolie. Voeg eventueel meer truffelolie toe als je dat lekker vindt. Meer mayonaise kan natuurlijk ook!
6
Stap 6
Serveer de wortelfrieten met de truffelmayonaise en de peterselie.

Wortelfriet met truffelmayonaise

Een gezond hapje op tafel is altijd fijn, zeker in januari. En ik heb nu een hapje voor je waarbij je bijna niet proeft dat het toch redelijk gezond is voor je. Of nou ja, ik heb uiteindelijk wel mijn best gedaan om er lekker veel elementen aan toe te voegen die toch iets minder gezond zijn. Deze wortelfriet met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas zijn een echte traktatie. 

Wortelfriet met truffelmayonaise

Wortelfriet met truffelmayonaise

Ik ben fan van wortelfrietjes, of eigenlijk van alle frietjes. Er staan bij ons thuis dus best vaak frietjes op tafel, de ene keer gemaakt van (zoete) aardappel, maar ook groentefrietjes van wortel en pastinaak en zelfs van halloumi heb ik al eens frietjes gemaakt. 

Deze frietjes van wortel zijn ook heel handig voor op een borreltafel. Frietjes op tafel, mayonaise erbij en meer hoef je niet te doen. Heerlijk!

Meer friet? Of patat? Check dit artikel voor de lekkerste homemade frieten, maar ook zoete aardappel friet, courgettefrietjes en polenta frietjes vind je op Brenda Kookt!

Wortelfriet met truffelmayonaise

Bekijk ook andere recepten

2 reacties

Zus

Hoi, leuk bericht al snap ik je opmerking niet dat je er juist lekker veel ongezonde ingrediënten aan toegevoegd hebt... klinkt een beetje raar toch?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat is wel tegenstrijdig als je het zo bekijkt. Maar dat maakt het wel extra lekker. En als je echt voor de gezondste optie wilt gaan dan kun je dat weglaten

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op