Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Polenta frietjes met rozemarijn

Iets dat ik al vaak heb gegeten, maar nog nooit zelf had gemaakt: polenta frietjes met rozemarijn! Al een hele tijd had ik in de keukenlade een zakje polenta liggen. Het werd tijd om daar iets mee te doen! Als ik aan polenta denk, dan denk ik meteen aan polenta...
40 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bekleed een grote bak of ovenschaal met huishoudfolie.
2
Stap 2
Rasp de parmezaanse kaas. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze fijn. Breng het water in een grote pan aan de kook.
3
Stap 3

Meng in een kom het maismeel met de paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn en zout.

4
Stap 4
Doe het mengsel bij de pan met water en roer dit door zodat het mengsel geen klonten bevat. Laat dit even verwarmen.
5
Stap 5
Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en verwarm dit op laag vuur nog even mee. Blijf het mengsel ondertussen doorroeren.
6
Stap 6
Verdeel de polenta in de met huishoudfolie beklede schaal en druk dit met de achterkant van een lepel of spatel aan en strijk het glad. Laat dit mengsel afkoelen en zet het hierna nog een half uur in de koelkast.
7
Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
8
Stap 8
Haal het mengsel uit de bak of ovenschaal door het huishoudfolie op te tillen en leg dit op een snijplank.
9
Stap 9
Snijd de polenta in frieten.
10
Stap 10
Verdeel de polenta frieten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de polentafriet in 30 minuten krokant en mooi bruin. (tip: keer de frieten halverwege om)

Tip: de polentafrieten zijn extra lekker met mayonaise of truffelmayonaise.

Polenta frietjes met rozemarijn

Frietjes van polentaIets dat ik al vaak heb gegeten, maar nog nooit zelf had gemaakt: polenta frietjes met rozemarijn!

Al een hele tijd had ik in de keukenlade een zakje polenta liggen. Het werd tijd om daar iets mee te doen! Als ik aan polenta denk, dan denk ik meteen aan polenta frietjes, die zijn namelijk ontzettend lekker. Op foodfestivals heb ik dit al vaak gegeten. En weet je dat het helemaal niet moeilijk is om dit zelf te maken?

 

Polenta frietjes met rozemarijn

Daarbij leek me dit een veilige (en slimme!) manier om polenta thuis te introduceren. Wie houdt er nou niet van lekkere frietjes? Beetje mayo er bij en je bent klaar. Tip: in plaats van ‘gewone’ mayo is het ook lekker om truffelmayonaise of citroenmayonaise te gebruiken.

 

Polenta frietjes met truffelmayo, recept, BrendaKookt

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

4 reacties

Lisa

hoeveel frietjes haal je hier uit?

Laat een bericht achter

Pas

Wanneer voeg je de paprikapoeder toe?

Laat een bericht achter

Lees
5/5 sterren

Bij stap 3

L.Dijkstra

Ik heb de polenta frieten geprobeerd. Maar het werd helemaal vloeibaar in de oven! En hoeveel olijfolie moet erbij ? Ik heb maïsmeel voor polenta gebruikt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op