Ga naar de inhoud

Romige Oranje soep

Eet jij 2 ons groenten en 2 keer fruit op een dag? Met dit recept voor Romige Oranje Soep haal je zeker de 2x2 challenge!
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Was de rode linzen. Maak de oranje pompoen en de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Rasp de gemberwortel. Zet dit samen op het vuur met 2 tot 2,5 liter water en eventueel een paar groentebouillon blokjes (tijd aangeven)
2
Stap 2
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit dit samen in olijfolie aan tot de ui glazig is.
3
Stap 3
Pureer de soep. Voeg de ui, knoflook en kokosmelk toe.
4
Stap 4
Proef en bepaal of er nog een beetje peper of zout aan toegevoegd moet worden. Verwarm de soep, maar laat het niet meer koken.
5
Stap 5

Serveer de soep in kommen met een beetje dikke yoghurt (eventueel in kroontjes-vorm) en garneer met verse peterselie of koriander.  Lekker met brood om te dippen.

Bron: 2×2.nl 

Dit is een gesponsord bericht

Romige Oranje soep

Romige Oranje Soep

De zomer komt er aan! Zomerkriebels zijn voor veel mensen (inclusief mijzelf) hét teken om gezonder te gaan leven, zodat je lekker fit de zomer in gaat. Er wordt meer gesport, gezonder gegeten en bewuster om gegaan met voeding.
Ben je er ook aan toe om gezonder eten? Heb je inspiratie nodig voor lekkere en gezonde gerechten? Kijk dan eens op 2×2.nl! 2×2 staat voor dagelijks twee ons groenten en twee keer fruit. Op de website vind je recepten en tips om je te helpen de 2×2 te dagelijks te halen. Vandaag plaats ik een recept van 2×2 die boordevol groente zit, namelijk de romige Oranje soep!

Doe de 2x2 test

Test hoe 2×2 jij bent!

Door de 2×2 test te doen kun je onderzoeken welk type jij bent en hoe 2×2 jij bent. Ben je goed bezig, of kun je hulp gebruiken? Door zeven vragen te beantwoorden weet je of je een gezellige rode kool, een romantische druif of iets heel anders bent.

Ik was benieuwd welk type ik ben. Wat blijkt? Ik ben een vrolijke druif!  De druif is goede vrienden met appel, ananas, prei en sla (fruit en groenten die ik allemaal erg lekker vind). Volgens de test houdt ik van barbecue en de zomer. Lekker salades maken of tussendoor wat zoets snoepen. Dat kan ik beamen, vooral het laatste jaar ben ik steeds meer salades gaan maken. En ook van een barbecue met vrienden of familie kan ik erg genieten.

2x2 test

Naast de test vind je op 2×2 ook tips, gezonde recepten en ervaringen van anderen. Bezoekers  kunnen elkaar inspireren. Bijvoorbeeld om op een drukke dag niet voor ongezonde fast-food te kiezen, maar snel een gevarieerde lekkere maaltijd op tafel te zetten.
Door je te registreren en te reageren, vragen te beantwoorden, foto’s en recepten te uploaden en gezonde hapjes te beoordelen kun je punten sparen (zogenoemde veggiecons). Hiermee maak je maandelijks kans op een maand lang gratis groenten en fruit.

Dat is een goede motivatie om gezond bezig te gaan, doe mee met 2×2!

Romige Oranje Soep

Als aanloop naar de komende (laatste) Koninginnedag en de troonopvolging plaats ik vandaag een recept van 2×2.nl met een oranje tintje, namelijk de Romige Oranje Soep!
Een gezonde soep waar lekker veel groenten in zit. Zo ben je goed op weg om de dagelijkse 2×2 te nuttigen.

Deze soep is lekker fris, dit komt onder andere door de kokosmelk. De soep vult goed, samen met een paar stokbroodjes is het een complete maaltijd. Met dit recept maak je een flinke pan waar je zeker met 8 tot 10 mensen van kunt eten.

Verwacht je dinsdag visite, of wil je een bodem leggen voordat je Koninginnedag gaat vieren? Maak dan deze goed gevulde en lekkere romige Oranje soep!

Romige Oranje Soep

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

1 reactie

Bertine

Ik wil dit recept maken maar we staat niet bij hoe lang je de soep moet koken..help!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op