Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inFalafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo
Bewaren
Yes, we gaan vandaag voor een lekkere snackmaaltijd: een zelfgemaakte falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo. Deze vega burger is heel makkelijk om te maken, en ontzettend lekker! Perfect voor een makkelijke avond als je iets lekkers wil serveren zonder daar uren voor in de keuken te hoeven staan.

Zelf falafelburger maken
Falafelballetjes kennen we allemaal, maar heb je er al eens aan gedacht om van dezelfde ingrediënten burgers te maken en die te serveren op een hamburgerbroodje? Zo maak je een heerlijke vegetarische falafelburger.
Met dit recept geven we de welbekende falafelballetjes een twist. Door doperwten toe te voegen aan de kikkererwten krijgt het kikkererwtenmengsel een extra lekkere smaak. De burger toppen we af met zoetzure rodekool voor een lekker krokantje en een hele lekkere sweetchilimayonaise.
Vegetarische burger maken met falafel
Het is echt niet moeilijk om zelf een vegetarische burger met falafel te maken. Deze burgers staan in een handomdraai op tafel en zijn reuzelekker, probeer maar! Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo.

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo
Het fijne aan deze falafelburgers is dat ze eenvoudig zijn om te maken. En een tip van mij: maak een dubbele batch en vries de helft in. Zo heb je altijd een lekkere homemade falafelburger achter de hand.
Voor de zoetzure rode kool verwarmen we wittewijnazijn met water in een steelpannetje op het vuur, de suiker laten we hierin oplossen. De rodekool mengen we erdoorheen.
Vega burger maken
In een keukenmachine mixen we de kikkererwten met komijnpoeder, chilivlokken en peper en zout tot een zacht geheel. Hier roeren we peterselie of koriander door, samen met doperwten. Vorm hier 4 burgers van en haal het door de bloem of panko voor je ze in olie goudbruin en gaar bakt.
Serveer de falafelburger op hamburgerbroodjes, samen met de zoetzure rodekool en een sausje van mayonaise met sweetchilisaus.

Ingrediënten
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo
Stap 1
Verwarm de wittewijnazijn plus 100 ml water in een steelpannetje op middelhoog vuur en laat hierin de suiker oplossen. Voeg een snuf zout toe als de suiker is opgelost en zet het vuur uit. Meng de rodekool erdoorheen en laat staan tot serveren.
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Mix ze in een keukenmachine met het komijnpoeder, de chilivlokken en peper en zout tot een zacht geheel.Stap 3
Snijd de peterselie of koriander fijn en meng de verse kruiden samen met de doperwten door het falafelmengsel.Stap 4
Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel. Haal de burgers vervolgens door de panko of bloem en bak ze op middelhoog vuur in olie goudbruin en gaar. Draai de burgers voorzichtig om.Stap 5
Meng in de tussentijd de mayonaise met de sweetchilisaus.Stap 6
Snijd de hamburgerbroodjes en bak ze eventueel in nog wat olie goudbruin op de snijkanten. Beleg ze dan met de falafelburgers, zoetzure rodekool en de sweetchilimayonaise. Serveer meteen.Ingrediënten
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo
Stap 1
Verwarm de wittewijnazijn plus 100 ml water in een steelpannetje op middelhoog vuur en laat hierin de suiker oplossen. Voeg een snuf zout toe als de suiker is opgelost en zet het vuur uit. Meng de rodekool erdoorheen en laat staan tot serveren.
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Mix ze in een keukenmachine met het komijnpoeder, de chilivlokken en peper en zout tot een zacht geheel.Stap 3
Snijd de peterselie of koriander fijn en meng de verse kruiden samen met de doperwten door het falafelmengsel.Stap 4
Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel. Haal de burgers vervolgens door de panko of bloem en bak ze op middelhoog vuur in olie goudbruin en gaar. Draai de burgers voorzichtig om.Stap 5
Meng in de tussentijd de mayonaise met de sweetchilisaus.Stap 6
Snijd de hamburgerbroodjes en bak ze eventueel in nog wat olie goudbruin op de snijkanten. Beleg ze dan met de falafelburgers, zoetzure rodekool en de sweetchilimayonaise. Serveer meteen.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in