Loaded nacho’s met kip en paprikareepjes
Nacho’s! En wat voor nacho’s, we gaan voor mega lekkere loaded nacho’s met kip en paprikareepjes. Een soort kip fajita-nacho’s. Bereid op de bakplaat met gekruide fajita kipreepjes, paprika, tomaat en nog veel meer lekkers. Lekker als avondmaaltijd of borrelhap het kan allemaal! Lees snel verder, zodat je ook met deze mega lekkere nachoschotel aanLoaded nacho’s met kip en paprikareepjes
Bewaren
Nacho’s! En wat voor nacho’s, we gaan voor mega lekkere loaded nacho’s met kip en paprikareepjes. Een soort kip fajita-nacho’s. Bereid op de bakplaat met gekruide fajita kipreepjes, paprika, tomaat en nog veel meer lekkers. Lekker als avondmaaltijd of borrelhap het kan allemaal!
Lees snel verder, zodat je ook met deze mega lekkere nachoschotel aan de slag kunt.
Nacho feestje
De vorige keer maakte ik voor de Santa Maria Kookclub heerlijke zelfgemaakte taco’s met pulled chicken. En ook deze keer is het weer een feestje, want voor deze tweede editie ben ik aan de slag gegaan met mijn favoriete Tex Mex gerecht: nacho’s!
Voor dit gerecht mocht ik aan de slag met de zoutarme lijn van Santa Maria. Dit zijn kruidenmixen waar geen zout of suiker aan is toegevoegd, te herkennen aan de blauwe verpakking. Te verkrijgen in de varianten Taco en Fajita- maar natuurlijk ook goed te gebruiken voor andere Tex Mex gerechten zoals Nacho’s! Je kunt dan zelf naar smaak een beetje zout toevoegen. Als je een zoutarm dieet volgt doe je dit niet en wat mij betreft is het ook niet per se nodig omdat de kruidenmix al goed op smaak is. Dus in dit geval heb ik het ook niet gedaan.
Via de poll op Instagram was het nog spannend, want jullie mochten stemmen met welke ingrediënten ik aan de slag zou gaan. Jullie konden kiezen uit kip/gehakt/biefstuk, taco-mix/Fajita-mix en als topping guacamole/zure room met Santa Maria Peach & Chili Salsa.
Voor nacho’s wordt meestal de no salt taco kruidenmix gebruikt, maar het leek mij juist tof om het deze keer anders te doen door nacho’s met kip en de fajitakruiden klaar te maken. En ook jullie kozen daarvoor, het zijn een soort Kip Fajita-Nacho’s geworden dus! De gekruide kip-fajitareepjes passen super goed bij een goedgevulde nachoschotel.
Lees snel verder om te zien wat ik heb gemaakt van jullie keuzes. En houdt je boodschappenlijstje bij de hand, want deze loaded nacho’s met kip en paprikareepjes zijn zo mega lekker, jij moet er ook snel mee aan de slag!
Makkelijke maaltijd of borrelhapje
Wist je dat tortilla chips is uitgevonden om verspilling tegen te gaan? Door de overgebleven tortilla’s in driehoekjes te snijden en te frituren, hoefden ze niet te worden weggegooid! In eerste instantie werd de driehoekige tortilla chips gebruikt om mee te dippen, maar ook om een nachoschotel uit de oven mee te bereiden. Dit laatste bleek helemaal niet zo handig te zijn. Door de vorm van de chips viel er vrij veel van de topping van de schotel af en verbrandden de puntjes van de chips.
Zo is de ronde nacho chips ontstaan. Deze chips is geperfectioneerd om in de oven te doen. Door de ronde vorm, rolt de topping niet van de chips af. Bovendien zijn ze wat dikker en iets minder breekbaar, waardoor ze heerlijk uit de oven komen.
De smaakmaker van een nachoschotel is wat mij betreft toch wel (gesmolten) cheddar kaas. Maar ook rode ui, gehakt of kip, tomaatjes etc. worden vaak aan de nacho’s toegevoegd.
Deze loaded nacho’s met kip en paprikareepjes kun je als borrelhap of snack serveren, maar eigenlijk heb ik het bedoeld als avondmaaltijd. Een super lekkere avondmaaltijd, want chips als avondeten. Wie wil dat nou niet?
Loaded nacho’s maken
Het bereiden van de kip nacho schotel is heel simpel. De loaded nacho’s hebben een basis van nacho-chips met gekruide kipreepjes. De kipreepjes breng ik op smaak met Santa Maria Fajita Seasoning Mix No Salt Or Sugar Added (eventueel met een snuf zout) en limoensap. Dit maakt heerlijke gekruide kipreepjes, en deze bak ik aan in een koekenpan met olie.
Daarbij voeg ik geraspte cheddar kaas, paprikareepjes en gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de bakplaat met nacho’s. Dit alles gaat de oven in zodat een mooi goudbruin en krokant kaaskorstje ontstaat.
De nacho schotel maken we af met crème fraîche (of zure room), Santa Maria Peach & Chili Salsa, avocado blokjes en fijngehakte peterselie. En dan is het een kwestie van aanvallen en genieten, van de overheerlijke loaded nacho’s met kip en paprikareepjes.
Zet jij deze heerlijke nacho’s ook op tafel? Dat vind ik superleuk om te zien! Tag mij (@BrendaKookt) en Santa Maria (@SantaMariaNL) op social media zodat we met je mee kunnen kijken.
Loaded Nacho’s met kip en paprikareepjes
Bereidingstijd 20 min + 20 min oven
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 gram kipfilet, in reepjes
- Santa Maria Fajita Seasoning Mix No Salt Or Sugar Added
- ½ limoen, geperst
- 185 gram Santa Maria Nacho’s
- 150 gram geraspte cheddar kaas
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 125 ml crème fraîche (of zure room)
- Santa Maria Peach & Chili Salsa
- 1 avocado, in blokjes
- handje peterselie, fijngehakt
- olijfolie, om in te bakken
- zout, naar smaak
Bereiding:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.
- Breng de kipreepjes op smaak met Santa Maria Fajita Seasoning Mix No Salt Or Sugar Added. Breng naar smaak op smaak met zout en besprenkel met sap van een halve limoen.
- Verwarm een koekenpan met olie en bak de kipreepjes rondom aan en gaar.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Verdeel 2/3 van de nacho’s over de bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de kaas en verdeel hierover de fajita kipreepjes, reepjes paprika en gehalveerde cherrytomaatjes. Verdeel hierover de rest van de nacho’s en besprenkel met de overige kaas.
- Verwarm de kip fajita nacho’s 20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt.
- Maak de loaded nacho’s af door hoopjes crème fraîche over de schotel te verdelen, besprenkel dit met Santa Maria Peach & Chili Salsa. Verdeel blokjes avocado over de schotel en maak af met gehakte peterselie.
- Serveer de loaded nacho’s met kip en paprikareepjes hierna direct.
Dit recept schreef ik in samenwerking met Santa Maria.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Saskia Pauwels
Hallo Ik heb een vraag over de 'Santa Maria peach & chili salsa'. Is die erg pikant of smaak je dat pikante niet? Het is namelijk zo dat ik helaas niks van pikant eten kan verdragen. Daardoor heb ik al veel smakelijke recepten moeten schrappen :(. Maar ik heb wel al verschillende recepten uitgeprobeerd die ik gevonden heb op je site en het was een aangename en smakelijke verassing en ik kan niet wachten om nog verschillende recepten uit te proberen. Vele groeten
Brenda Hoff
Wat jammer om te horen, dat lijkt me lastig. Hij is wel wat pikanter dan sweet chilisaus.