Ga naar de inhoud

Groenteschotel met nacho’s

Vegetarische groenteschotel met nacho's. Een ware traktatie, waarbij je het vlees echt niet mis. En natuurlijk mag geraspte kaas hierbij niet ontbreken. Smullen!

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Groenteschotel met nacho's

Groenteschotel met nacho’s

Nacho’s! Die zijn bij mij altijd goed, zoals jullie weten. Ik vind nacho’s als avondeten een echte traktatie. We eten ze thuis best regelmatig. En meestal maak ik de nachoschotel thuis klaar zoals ik bij dit recept heb gedaan. De groenteschotel met nacho’s.

Lekker veel gebakken groenten met tacosaus en daarop nacho’s met kaas. Smullen!

Groenteschotel met nacho's

Groenteschotel met nacho’s

Een nachoschotel dus, met groente. Lekker zonder vlees deze keer. We proberen thuis minder vlees te eten. En ik moet zeggen bij de schotels zoals deze mis ik dat ook echt niet.

De basis van deze groenteschotel is de gebakken groenten. Ik ben in dit geval gegaan voor een combinatie van blokjes courgette, paprikareepjes met champignon en ui. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een zak Mexicaanse roerbakgroenten nemen als je dat fijner vindt.

De groenten bakken we aan in olijfolie. We brengen het op smaak met Mexicaanse kruiden (of tacokruiden) en hierna voegen we de tacosaus of tacosalsa toe. Verwarm dit even mee voor je het mengsel over een ingevette ovenschaal verdeeld. Verdeel een laagje nacho’s over het groentemengsel en bestrooi dit met geraspte kaas. Geraspte cheddar is erg lekker, maar je kunt ook gaan voor (extra)belegen geraspte kaas.

Na 20 – 25 minuutjes is de kaas gegratineerd en goudbruin en kun je de groenteschotel met nacho’s serveren. Serveer met guacamole, crème fraîche of sweet chilisaus (of allemaal, net wat jij lekker vindt).

Scroll naar beneden in dit artikel voor de receptkaart met het volledige uitgeschreven recept.

Groenteschotel met nacho's

Nachoschotels

Dit recept heb ik expres groenteschotel genoemd, in plaats van nachoschotel. Omdat ik de nadruk wilde hebben op de groente, en niet op de lekkere nacho’s die bovenop liggen. Maar er staan natuurlijk al vele nachoschotels op de website. Meestal met gehakt of kip, maar ook een paar andere vegetarische toppers.

Tip in je account hier op de website kun je recepten opslaan (klik op het hartje bij de foto van het recept) zodat je ze er gemakkelijk weer bij pakt.

Groenteschotel met nacho's

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groenteschotel met nacho’s

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui met de knoflook aan.
2
Stap 2
Voeg hierna de blokjes groenten en champignons toe en bak dit even mee. Breng op smaak met zout en peper en de Mexicaanse kruiden. Bak dit een paar minuutjes mee voor je de tacosaus toevoegt.
3
Stap 3
Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuur nog 10 minuten pruttelen.
4
Stap 4
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Verdeel het groentemengsel over een en verdeel hierover nacho’s. Bestrooi met geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de nachoschotel 25 minuten in de oven tot het een mooie goudbruine korst heeft. Serveer het hierna direct, lekker met crème fraîche en sweet chilisaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Spring roll salade
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op