Ga naar de inhoud

Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal

Een heerlijk en feestgelijk voorgerecht, pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal. Perfect voor de feestdagen.

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal

Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal

Vandaag deel ik een lekker voorgerecht voor bij het kerstmenu. Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal. Een vegetarisch (en zelfs vegan) voorgerecht waar iedereen van smult. De oesterzwemmen zorgen voor een lekkere bite, en zijn een fijne vervanger voor een stukje vlees of vis.

Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal

Ik moet bekennen dat een vegan kerstmenu niet mijn specialiteit is, toch krijg ik er regelmatig vragen over. Bij deze een voorgerecht dat perfect in een vegan kerstmenu past. Een heerlijke romige pompoenpuree met gebakken oesterzwammen, dille en zeekraal.

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van de website van Jumbo. Wist je dat bij Jumbo tijdens de feestdagen-maand een pakket met vegan coquilles verkrijgbaar is? Zo heb je wel de structuur van de coquilles, maar serveer je een vegan gerecht.

Vegan coquilles

Bij mijn versie van het gerecht van vegan coquilles met pompoenpuree en zeekraal vervang ik de vegan coquilles door oesterzwammen. Zo kun je dit gerecht niet alleen tijdens de decembermaand serveren, maar het hele jaar door.

De oesterzwemmen hebben als je ze heb aangebakken in de pan de vlezige structuur zoals je ook hebt bij coquilles. Oesterzwammen (of paddestoelen) zijn trouwens ook een fijne vervanger voor een stukje vlees.

In dit geval heb ik zowel de steel als de kop van de oesterzwammen gebakken en toegevoegd aan het gerecht.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het volledig uitgewerkte recept voor pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal.

Pompoenpuree met paddestoelen en zeekraal

Hoe maak je pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal?

De basis van de vegan kerstgerecht is pompoenpuree. Hiervoor roosteren we pompoenblokjes met ui en knoflook in de oven. Dit pureren we tot een mooie romige puree. Naast zout en peper kun je ook een beetje kaneel aan de pompoenpuree toevoegen.

De oesterzwammen bak je mooi bruin in een pan met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

De zeekraal blaceren we kort (1 minuutje) in kokend water.

Verdeel de pompoenpuree over de borden en leg de oesterzwammen en de stelen erbij. Bestrooi met fijngehakte dille en leg de zeekraal erbij. Serveer de pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal hierna direct.

Pompoenpuree met paddestoelen en zeekraal

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Jumbo.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes, ui en het knoflookteentje over de bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster dit 30 minuten in de oven.
3
Stap 3
Snijd de stelen van de oesterzwammen en snijd de stelen in grove stukken.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan met olie en bak hier de oesterzwammen en de stelen in aan. Zorg dat ze lekker bruin bakken. Breng de oesterzwammen op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Pureer het geroosterde pompoen-uienmengsel fijn in een keukenmachine of staafmixer zodat een mooie puree ontstaat.
6
Stap 6
Breng naar wens op smaak, voeg eventueel kaneel toe.
7
Stap 7
Blanceer de zeekraal 1 minuutje in heet water.
8
Stap 8
Verdeel de pompoenpuree over de borden en leg hier de oesterzwammen en de stelen op.
9
Stap 9
Garneer de bordjes met de gekookte zeekraal en stukjes dille.
Bekijk ook andere recepten
Broccolischotel met champignons
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Groenteomelet
Kinder Bueno brownie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op